A 90 minuts del somni

El Girona necessita remuntar el 0-1 de dimecres per superar l’Almeria i pujar a Primera Divisió (20:00h, C+)

“Qui diu que en pocs dies no tornarem a Almeria i en marxarem molt més contents que avui?”. Aquest és el missatge que publicava el migcampista Eloi Amagat al seu compte de Twitter després de la polèmica derrota a l’Estadio de los Juegos del Mediterráneo en la penúltima jornada de la Lliga Adelante. El mateix opinaven uns quants jugadors del Girona el passat 2 de juny. Vint dies després, els de Rubi tornen a terres andaluses amb la intenció de fer tota una proesa: remuntar el 0-1 en contra encaixat dimecres a Montilivi per poder pujar a Primera Divisió.

Rubi: “Anirem a morir”

No estaran sols. Més de 500 aficionats, mobilitzats amb tren, avió i autobús, es deixaran la veu per un somni que encara és viu, “malgrat hi hagi gent que ens digui que ja està perdut”. Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’ està segur que l’equip sortirà “molt convençut que es pot fer. Tenim molt clar com hem de jugar”. Per al tècnic “el Girona no està mort”, i el fet “que hi hagi gent que digui que ja ho tenim perdut encara ens motiva més”, va confessar, abans d’embarcar-se a l’avió rumb a Almeria. El maresmenc segueix fidel a l’audàcia que l’ha caracteritzat al llarg de la temporada: “Serem valents. Anirem a morir”.  

Un factor que pot ser clau de cara l’eliminatòria és la pressió amb el que l’afronten els dos conjunts. Els andalusos tenen el resultat i el factor camp a favor per ascendir, però la pressió pot passar factura al conjunt dirigit per Javi Gracia. “Els nervis ja no hi són. No tenim res a perdre i molt a guanyar”, explicava ahir Rubi, que pretén aconseguir “que el rival es posi nerviós” per poder-ne treure profit. “És un partit molt difícil i respectem moltíssim el rival. Ningú en aquests tres anys de play-off ha fet dos gols fora de casa, però nosaltres ens agafem a que hi ha hagut moltes remuntades, i als jugadors els posarem vídeos per mostrar-los que sí que es pot”. Una tècnica, la dels vídeos, utilitzada amb freqüència per l’entrenador blanc-i-vermell abans d’afrontar partits a fora.

Amb tots els efectius menys Benja i Garmendia

“Tinc l’esperança que les úniques baixes siguin Benja i Garmendia”. Rubi creu que Jandro, Toni Moral, Acuña i Migue podrien estar disponibles. “Tothom s’ha donat compte que és l’última i que val la pena fer l’esforç, encara que sigui amb una cama”. El missatge de Rubi vers els jugadors que arrosseguen problemes físics és que facin el darrer esforç perquè només queden 90 minuts. La intenció, doncs, és que només els dos lesionats de llarga durada quedin descartats.

El que ho té més complicat és Migue, l’heroi de l’ascens a Segona ara fa cinc anys. “Migue es va posar ahir a disposició de l’equip. Hi ha un risc grandiós que ell em va dir que vol assumir, tot i que pugui fer-se una ‘cremallera’ a l’isquiotibial. Això et demostra que té un cor immens i que vol intentar-ho”, va explicar Rubi, que intentarà que Acuña i Jandro puguin sortir a l’onze inicial. Dues peces fonamentals que no van sortir d’inici dimecres passat a Montilivi –el de Mieres va caure de la convocatòria a última hora-. A l’Almeria l’exigència d’una temporada interminable no sembla passar-li factura i tornarà a sortir amb tots els efectius.

Que l’afició se senti orgullosa

“L’únic que desitjo és que si demà no podem pujar, la gent se senti orgullosa perquè hem plantat cara”. El ‘míster’ va fer una crida a tots els desplaçats a agrair amb crits d’ànims l’haver arribat tan lluny. “Desitgem poder tornar a rebre l’ovació que vam rebre a Montilivi dimecres, perquè voldrà dir que ho hem posat tot i que ho haurem estat a punt d’aconseguir”. Tot i això, lluny de llançar la tovallola o conformar-se en haver arribat a una final de ‘play-off’, “l’objectiu és, òbviament, sortir a guanyar”.

Passi el que passi hi haurà rua

Es pugi o no, la temporada del Girona passarà a la història. És, sens dubte, la millor campanya dels 83 anys de vida del club. Un club que va arrancar amb el divuitè pressupost més baix de la categoria –reduint-lo a la meitat respecte l’any anterior- i amb l’objectiu inicial de la permanència, vistos els precedents. Un equip que ha fet saltar totes les apostes plantant cara fins la penúltima jornada a Almeria i Villarreal, en la pugna per l’ascens directe a Primera Divisió. Un David contra dos Goliats, sobretot el Villarreal, amb un pressupost 10 vegades superior al dels gironins.

Per aquest motiu, tan bon punt aterrin els jugadors diumenge, l’equip es dirigirà a Montilivi, on futbolistes i cos tècnic pujaran a un autobús descobert per recórrer l’Avinguda de Montilivi fins la plaça dels Països Catalans, on llavors s’enfilarà el carrer del Carme fins la Plaça del Vi. La rua començarà al voltant de les 12:45h, i un cop a l’Ajuntament tindrà lloc una recepció al Saló de Sessions per després sortir al balcó i adreçar-se als aficionats.  

Festa a Montilivi

La cosa, però, no acabarà aquí, i el dimarts 25 de juny l’Estadi Municipal de Montilivi acollirà el segon acte festiu. El tret de sortida serà a les 19:15h i l’entrada serà gratuïta. La benvinguda consistirà amb videoclips resum de la temporada, per donar pas a les actuacions musicals de The Aaron’s –un grup que versiona temes d’Elvis Presley-, PulpoPop –que interpretaran la cançó del Girona- i una actuació de ball a càrrec de Zona Funky.

Al llarg de la tarda s’homenatjarà el futbol base, el filial, l’equip femení i el de futbol sala. El moment més esperat de la nit arribarà a les 20:50 hores, quan el primer equip trepitjarà la gespa, des d’on els diferents integrants de la plantilla podran dirigir-se al públic. Finalment, els Marrecs de Salt faran un castell amb la col·laboració de jugadors i cos tècnic, abans de la cloenda, a càrrec de The Gruixut’s, que interpretaran l’Himne del Girona FC.  
 
FITXA TÈCNICA:
UD ALMERÍA: Esteban; Gunino, Trujillo, Pellerano, Christian; Verza, Corona; Aleix Vidal, Soriano, Iago Falqué; Charles.
GIRONA FC: Becerra; Jose, Moisés Hurtado, Chus Herrero, David García; Luso, Tébar; Juanlu, Felipe, Jofre; Acuña.
ÀRBITRE: Santiago Jaime Latre (Comitè Aragonès). 
DIA I HORA: Dissabte, 22 de juny del 2013, a les 20:00 hores (Canal +). 
ESTADI: Juegos del Mediterráneo