El Festival Sons del Món combina els artistes amb els vins gironins

La sommelier i periodista Anna Vicens va presentar ahir a la Capella del convent de Santa Clara de Castelló d'Empúries, els vins que el reputat sommelier Roger Viusà (ex El Celler de Can Roca) ha maridat amb la música dels artistes programats al festival Sons del Món 2013. El resultat, segons Viusà, és que el millor vi per veure el concert de Luz Casal és el 'Cartelsius', del Celler Arché Pagès, que el 'Quinze Roures', de Viticultors de l'Empordà, acompanya la música de Sílvia Pérez Cruz, o que el 'Llavors', del Celler La Vinyeta, marida amb la música de Carlos Núñez.

El Sons del Món s'ha consolidat com una de les cites obligatòries pels amants del vi i la música de les comarques gironines. El Sons del Món ha aconseguit en les sis edicions celebrades fins ara consolidar-se com una de les cites obligatòries pels amants del vi i la música de les comarques gironines.

En aquest sentit, en la sisena edició s'hi ha implicat part d'aquest sector com la institució Patronat de Turisme Costa Brava amb el projecte Ruta del Vi DO Empordà, diversos cellers de la DO Empordà, la distribuïdora Vila Viniteca, mitjans especialitzats com Vi de l'Empordà, la revista Cupatges o Fansdelvino.com i sommeliers reconeguts com Roger Viusà I Anna Vicens.

Maridatges de Roger Viusà

Un dels concerts més esperats serà el de Manel, el dissabte 13 de juliol a Roses. Per aquest grup, Viusà aposta pel vi 'Babalà', del Celler Cooperativa Espolla, "un vi proper d'essència empordanesa" que marida a la perfecció amb la música del grup barceloní.

Pel concert de Joan Dausà, el 5 de juliol a Vilabertran, Viusà aposta pel 'Blanc dels Aspres', del Celler Vinya dels Aspres, que "s'avé" amb la música "romàntica i de ritme susau" de Dausà.

Per la cita del 6 de juliol a Roses amb Sílvia Pérez Cruz, el sommelier aposta pel 'Quinze Roures', de Viticultors de l'Empordà, un vi blanc de varietats locals de l'Empordà que "lliga" amb la relectura del flamenc que de forma tant personal fa Cruz.

Pel gallec Carlos Núñez, que actual a Castelló d'Empúries el 20 de juliol, Viusà proposa el 'Llavors', del Celler La Vinyeta, "un vi perfecte per representar aquesta inquietud, aquesta visió diferent de veure, beure i mostrar-se al món" que associa amb Núñez.

Per últim, pel concert de Luz Casal a Roses el 27 de juliol, el prestigiós sommelier proposa el 'Cartesius', del Celler Arché Pagés, com a complement de "la suavitat i l'elegància" de Casal.