Amargant es querellarà contra Minerva Amador per delictes contra l'honor

El cap de protocol de la Diputació manté que va ser l'exassessora qui va exigir diners

El cap de protocol de la Diputació de Girona, Josep Maria Amargant, es querellarà contra l'exassessora d'UDC, Minerva Amador, perquè creu que ha atemptat contra el seu honor difonent una conversa privada enregistrada sense el seu permís durant un dinar al Tir Olímpic.

Amargant ja ha anunciat que posa el cas en mans d'advocats i també insta Amador a fer pública tota la conversa, de 2 hores i mitja. L'exassessora ha adjuntat la transcripció de part de la conversa en una denúncia que ha presentat contra l'expresident de la Diputació, Jaume Torramadé, acusant-lo d'haver-la denunciat en fals per extorsió.

La d'Amargant serà la quarta denúncia creuada en el 'cas Torramadé'.

La denúncia que Minerva Amador ha presentat aquest dijous contra l'expresident de la Diputació de Girona i alcalde de Salt, Jaume Torramadé, li pot costar que es querellin contra seva. El cap de protocol de la Diputació de Girona, Josep Maria Amargant, ha posat el cas en mans d'advocats i vol presentar una querella contra Amador per delictes contra l'honor.

El cap de protocol considera que Amador ha vulnerat els seus drets enregistrant una conversa suposadament privada entre els dos i, després, fent-la pública parcialment a la denúncia. Amargant assegura que no sabia que l'estaven gravant quan es van trobar al Tir Olímpic per parlar sobre els suposats tocaments que Torramadé va fer a l'exassessora.

Josep Maria Amargant manté que, durant aquella trobada, Minerva Amador "va exigir" diners a canvi de no denunciar Torramadé. Per això, vol poder escoltar la gravació per comprovar si realment és la seva veu i si hi ha algun fragment manipulat o no. "No em val per part, si l'ha de transcriure que la transcrigui tota", ha afirmat Amargant.

L'origen de les denúncies creuades es remunta al sopar d'inici de campanya electoral, el passat 8 de novembre, que l'agrupació local de CiU de Salt va fer a un restaurant de Girona. Durant el transcurs del sopar, segons la denúncia d'Amador, l'expresident li hauria fet tocaments íntims sota la taula sense el seu consentiment.

Llavors, segons la versió de Torramadé, l'exassessora li va fer xantatge i li va demanar 50.000 euros -en forma d'indemnització pels dos anys i mig de contracte que li quedaven- a canvi de no denunciar-lo. A l'altra banda, Amador assegura que va ser el mateix Torramadé qui va ordenar a persones de la seva confiança que iniciessin una negociació amb l'exassessora per comprar el seu silenci.

Si al final Amargant s'acaba querellant contra Amador, serà la quarta demanda que hi haurà en relació al cas.