L'exassessora d'UDC torna a portar Torramadé als jutjats i l'acusa de denúncia falsa

Minerva Amador aporta a la denúncia la transcripció de la reunió amb Amargant

Nou capítol en el serial de denúncies creuades entre l'expresident de la Diputació de Girona i alcalde de Salt (Gironès), Jaume Torramadé, i l'exassessora Minerva Amador. Ara, ha estat Amador qui ha mogut fitxa i ha presentat una nova denúncia contra Torramadé. Aquesta vegada, l'exassessora acusat l'expresident d'haver-la denunciat en fals i sabent que no era veritat que ella reclamava 50.000 euros a canvi de no denunciar-lo pels suposats abusos sexuals.


L'origen de les denúncies creuades es remunta al sopar d'inici de campanya electoral, el passat 8 de novembre, que l'agrupació local de CiU de Salt va fer a un restaurant de Girona. Durant el transcurs del sopar, segons la denúncia d'Amador, l'expresident li hauria fet tocaments íntims sota la taula sense el seu consentiment.

Llavors, segons la versió de Torramadé, l'exassessora li va fer xantatge i li va demanar 50.000 euros -en forma d'indemnització pels dos anys i mig de contracte que li quedaven- a canvi de no denunciar-lo. A l'altra banda, Amador assegura que va ser el mateix Torramadé qui va ordenar a persones de la seva confiança que iniciessin una negociació amb l'exassessora per comprar el seu silenci.

Per això, ara Minerva Amador ha presentat una demanda per denúncia falsa contra Torramadé en la qual assegura que ella "mai" va reclamar diners, sinó que van ser homes de confiança de l'expresident qui li van oferir a canvi de deixar estar l'assumpte i evitar que arribés als jutjats.

A la denúncia, relata que va tenir dues reunions relacionades amb tot l'afer. Segons Amador, van ser trobades "amb persones a instàncies del senyor Torramadé". La primera va tenir lloc el 12 de novembre. "Em vaig limitar a demanar que em deixessin tranquil·la i que no em molestessin", detalla. El segon contacte va ser amb el cap de protocol de la Diputació de Girona, Josep Maria Amargant, el llavors assessor, Fidel Rincón. A la reunió també hi havia el marit de Minerva Amador.

"Mai vaig exigir o reclamar pagament de quantitat dinerària alguna a canvi del meu silenci", assegura Amador que, per demostrar-ho, aporta la transcripció de part de la conversa que va tenir amb Amargant. "Les gravacions evidencien que qui feia propostes per trobar una solució consensuada era el senyor Amargant que, com a persona de confiança del denunciat, ens feia tot tipus de propostes", assegura Amador a la denúncia.

Trobada enregistrada

A continuació, afegeix la transcripció de part de la conversa que ella mateixa hauria gravat. En un dels fragments, Amargant assegura: "Qui et pot salvar algú en aquest moment aquí sóc jo, això tingues-ho clar, perquè sinó et fotran en un jutjat i et cardaran en un merder i veuràs el que et passarà".

Aleshores, Amargant parlar per telèfon amb un altre membre d'UDC, Eduard Berloso, i li diu que ja està "parant la topada de la denúncia" i que"no mogui un sol dit".

A partir d'aquí, la conversa continua i, segons recull la transcripció, Amargant diu a Amador: "Ja estem arreglant coses, acceptaran els dos anys i mig o tres que puguis treballar, cobrant el que estàs cobrant ara, i després ja en parlarem". "T'acceptaran això, per tant, no has de tenir cap por, continuaràs cobrant els 1.400 euros", afegeix llavors Amargant.

En un altre punt de la conversa, Amargant dóna a entendre que està negociant amb el vistiplau d'alts càrrecs i que té permís per oferir-li a Amador els diners que hauria cobrat com a salari pel temps de mandat que quedava. "Aquesta era una de les propostes que jo t'hagués portat dilluns que l'acabava de negociar, però ara ja m'han dit que sí", afirma.

Al final de la transcripció aportada, Amargant detalla que fa anys que es dedica a "tapar marrons". "Jo, quan hi ha merders d'aquesta categoria, que fa molts anys que m'hi dedico a tapar marrons, em bellugo ràpidament i ja m'he bellugat", conclou.

Amador i el seu lletrat demanen que s'admeti a tràmit la demanda i citin a declarar Jaume Torramadé com a imputat. També demanen que citin a declarar com a testimonis els assistents a la trobada al Tir Olímpic: el marit de Minerva Amador, Josep Bravo, el cap de protocol de la Diputació, Josep Maria Amargant, i l'exassessor d'UDC, Fidel Rincón. Com a víctima, volen que el jutjat prengui declaració a la mateixa Minerva Amador.