Superman torna a la gran pantalla

Un biopic sobre Hanna Arendt i una nova animació de Disney Pixar renoven la cartellera

Sota direcció de Zack Snyder, autor de '300' i 'Watchmen', amb producció de Christopher Nolan, que ha signat 'Memento' o 'Origen', i el protagonisme de Henry Cavill, torna Superman amb la intenció de recuperar la supremacia del món dels súper herois. A 'El hombre de acero', descobreix que té poders sobrenaturals i no ha nascut a la Terra, i emprèn un viatge per comprovar d'on ve i per quins motius ha estat enviat al nostre planeta. Evitar la destrucció total i representar l'esperança de la humanitat seran les seves escomeses. Amy Adams, Russell Crowe, Christopher Meloni, Kevin Costner, Laurence Fishburne i Diane Lane completen el repartiment.

La pensadora i periodista alemanya Hannah Arendt ja té el seu biopic, titulat senzillament 'Hannah Arendt', i fet per una cineasta, Margarethe von Trotta, que té experiència en el retrat de dones excepcionals, com Rosa Luxemburg o Hildegard de Bingen. El film repassa diferents moments de la seva vida, però se centra sobretot en els quatre anys que l'autora de l''Informe sobre la banalitat del mal' va està escrivint sobre el judici a Adolf Eichman, un criminal de guerra nazi arrestat pels israelians a l'Argentina i més tard jutjat a mort a Jerusalem.

L'autor de 'Las horas del verano' (2008), el francès Olivier Assayas, filma 'Después de mayo'. En el París dels anys setanta, un jove estudiant, Gilles, interpretat per Clément Métayer, comença a interessar-se per la política. Ell i els seus amics, papers que fan Lola Créton, Félix Armand i Carole Combes, hauran de prendre decisions crucials per trobar un lloc en el món.


 
La factoria Disney Pixar estrena una nova pel·lícula d'animació, amb alguns dels animalons preferits dels més petits, 'Monstruos University'. Dirigida per Dan Scanlon (Cars) i produïda per Kori Rae ('Up' p 'Monstruos S.A.'), és la història de Mike Wazowski, amb veu de Billy Crystall, un monstre que somnia des de petit convertir-se en un Epantador i sap més bé que ningú que els millor surten de Monstruos University (MU). L'esperit competitiu regnar en aquesta universitat de monstres que volen convertir-se en experts a l'hora d'espantar.

'Lawrence Anyways' s'enfronta al canvi d'identitat en un metratge de prop de tres hores. Dirigida per Xavier Dolan, explica la història de Laurence, interpretat per Melvil Poupaud, un professor de literatura que viu un apassionat amor amb Fred, paper que fa Suzanne Cllément, i a qui li explica que se sent una dona atrapat en un cos d'home. Tots dos s'enfrontaran a ells mateixos, als prejudicis del seu entorn i a totes les fòbies d'una societat a la que incomoden seguint el dictat dels seus cors.

El francès Jean Becker, autor de 'Conversaciones con mi jardinero' o 'Mis tardes con Margueritte', filma 'Mi encuentro con Marilou', amb Patrick Chesnais, Jeanne Lambert, Miou-Miou i Jacques Weber. El protagonista és un conegut pintor de més de seixanta anys, qu, malgrat el seu èxit, decideix deixar de pintar. Pres d'una depressió, marxa de casa sense donar explicacions ala família i comença a viatjar. Coneix a Marilou, una adolescent rebutjada per la seva mare que se sent perduda. Així comença una vida en comú tranquil·la com si els unís una relació paternofilial.

Étienne és un ancià malalt, que viu envoltat de tota classe d'objectes que ha acumulat al llarg dels anys, per a ell records d'un passat tràgic que no vol oblidar. La seva soledat es veu atacada pel 'mobbing' que li fa la propietària del pis on viu, que juntament amb els veïns i els serveis socials el volen fer fora. 'La Lapidation de Saint Etiénne', dirigida per Pere Vilà Barceló, i interpretada per Lou Castel, Marie Payen, Luis Rego i Elsa Toro, tracta el drama de la vellesa i la soledat.