La Bisbal comença les obres del nou dipòsit d'aigua al puig Negre per 1,1 MEUR

Els treballs tindran una durada de quatre mesos i mig

Les obres per a la construcció del nou dipòsit d'aigua al puig Negre de la Bisbal d'Empordà han començat aquesta setmana. La cisterna tindrà una capacitat de 3.000 m3 i els treballs, amb un cost de 1.149.723,55 euros, compten amb subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC).

El dipòsit actual, a més de trobar-se en mal estat (amb problemes de filtracions i estructurals), té una capacitat de 1.500 m3, insuficient per les necessitats futures de la Bisbal. Així, quan el nou dipòsit entri en funcionament s’enderrocarà l’antic dipòsit i es renaturalitzarà l’àmbit on estava situat el vell.

D’altra banda, l’empresa adjudicatària va presentar una proposta per executar unes millores del projecte sense cost per part de l’Ajuntament de la Bisbal que serà la instal·lació de plaques solars, bateries i sistemes d’automatització i control nous per als pous i arqueta de repartiment, així com la instal·lació de nous sistemes de control de la qualitat de l’aigua. Les obres, amb una durada de quatre mesos i mig aproximadament, es preveu que s’acabin el febrer del 2024.

Va ser l’agost de l’any passat quan el Ple de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va aprovar definitivament i per unanimitat el projecte de les obres del sistema d’abastament en alta d’aigua potable per a la construcció d’un nou dipòsit al puig Negre. A dia d’avui la Bisbal d’Empordà ja té un dipòsit per al subministrament d’aigua potable al puig Negre, situat al municipi veí Forallac.