Aprovada definitivament la inversió d'1,1 MEUR per un nou dipòsit d'aigua potable a la Bisbal

Aquest tindrà una capacitat de 3.000 metres cúbics

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà) ha aprovat definitivament en el darrer ple municipal la inversió d’1.149.723 euros (IVA inclòs) per a la construcció d’un nou dipòsit d’aigua potable al puig Negre que millorarà el sistema d’abastament en alta.

Els treballs han rebut subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (Puosc). Es preveu que les obres tinguin una durada aproximada de cinc mesos. Un cop enllestits els treballs, en el moment que el nou dipòsit entri en funcionament, s’enderrocarà l’antic dipòsit i es renaturalitzarà l’àmbit.

A dia d’avui la Bisbal d’Empordà ja té un dipòsit per al subministrament d’aigua potable al puig Negre, situat al municipi veí Forallac. El dipòsit actual, a més de trobar-se en mal estat (amb problemes de filtracions i estructurals) té una capacitat de 1.500 m3, insuficient per les necessitats futures de la Bisbal. És per això que el projecte d’obres per a la construcció del nou dipòsit contempla que sigui de 3.000 m3. Així, quan el nou dipòsit entri en funcionament s’enderrocarà l’antic dipòsit i es renaturalitzarà l’àmbit on estava situat el vell.