Minut de silenci a Palamós per rebutjar la mort d'una veïna del municipi a mans de la parella

La causa s'ha derivat al jutjat de violència sobre la dona de la Bisbal d'Empordà

Minut de silenci davant l'Ajuntament de Palamós (Baix Empordà) per rebutjar la mort d'una veïna del municipi a mans de la seva parella. Els fets van passar el 3 de setembre al pis que els dos compartien. L'investigat, un home de 71 anys, pateix una malaltia mental avançada i irreversible.

La causa, que inicialment portava el jutjat d'instrucció 2 de la Bisbal d'Empordà, s'ha derivat al número 4, que és el competent en matèria de violència sobre la dona. En un comunicat, el consistori ha volgut expressar el "rebuig de tot municipi a la violència de gènere i a favor del respecte, la convivència, la tolerància i la defensa del dret de les dones, i per sobre de tot, a viure dignament i lliures de tota violència".

A la concentració d'aquest vespre a Palamós hi ha pres part la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge.  També hi ha assistit la directora general per a l'Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich i la delegada dels Serveis Territorials del departament d'Igualtat i Feminismes, Marta Casacuberta. 

Aquest migdia, també s'ha fet un minut de silenci a les escales de la Delegació del Govern de Girona en record a la víctima i per rebutjar els feminicidis.