Ecologistes en Acció demana la restricció severa de la caça arran de l'accident d'Arbúcies

L'entitat creu que és un "pèssim auguri" que el primer dia de temporada acabi amb un mort

Ecologistes en Acció demana la restricció de manera "severa" de la caça, després de la mort d'un veí d'Arbúcies (Selva), com a conseqüència del tret d'un caçador que, presumptament, el va confondre amb un senglar.

L'entitat carrega durament contra la Federació de Caça per "responsabilitzar la víctima" dels fets, ja que en un comunicat la Federació assenyalava que l'home estava "al mig d'una batuda i sense roba vistosa". En un escrit, Ecologistes en Acció assenyalen que la caça és una activitat "violenta, consistent en matar animals per plaer". Per això, reclamen que hi hagi un control "sever" i recorda que els caçadors son "persones armades que van al medi natural on hi ha població que hi viu i altres usuaris".

A més, des de l'entitat assenyalen que la mort del veí d'Arbúcies el primer dia que s'obria la temporada de caça és un "pèssim auguri" i "crida l'atenció sobre altres víctimes de l'activitat cinegètica". En aquest sentit, també recorden que aquest any 2023 ja són almenys dos morts per caça a Catalunya, després que el 12 de febrer un caçador morís pels trets d'un company.

Anteriorment, remarca l'entitat, també es va donar el cas d'un ciclista que va quedar paraplègic després que un altre tret li afectés la columna vertebral en una batuda el gener de 2022 a Argentona. En aquell cas, la família va arribar a organitzar una manifestació i reunions amb tots els grups polítics del Parlament.

Per tot plegat, Ecologistes en Acció insisteix en la tramitació de la nova Llei de Caça de Catalunya, i demana al Govern que "primi l'interès general". "Cal recordar que el 99'3% de la població catalana no és caçadora, mentre que només són caçadors el 0'7%. En canvi, més del 90% del territori segueix sent àrea privada de caça o reserva nacional de caça", argumenten.

L'entitat ha posat a disposició de la família de la víctima els seus serveis jurídics.