Els caçadors asseguren que la batuda d'Arbúcies on va morir un home complia la normativa

La federació engega una campanya de conscienciació als usuaris del medi natural

Aquest diumenge un home va morir accidentalment per un tret dels caçadors en una batuda a Arbúcies (Selva). Un caçador va disparar a un senglar mentre fugia per una zona amb un rierol on hi ha molta vegetació. El projectil que va disparar el caçador, però, va impactar a un home que estava a 50 metres del caçador i el va matar.

Des de la territorial de Girona de la Federació Catalana de Caça asseguren que la batuda estava degudament senyalitzada i es complien amb tots els requisits necessaris. El divendres havien demanat el permís per a fer-la i en el moment d'organitzar-se van situar-se correctament en el lloc que els corresponia.

Des de la federació han afegit que l'home estava en un punt amb molta vegetació i no portava roba d'alta visibilitat, fet que va impedir al caçador poder-lo veure abans de disparar al senglar. En aquesta línia, destaquen que les colles fan un esforç molt gran per comunicar i senyalitzar les batudes i per això demanen a la gent que respecti la senyalització.

Els caçadors ja han traslladat el condol a la família i l'entorn de la víctima. En paral·lel, han posat a disposició del caçador que va disparar i de la seva colla els serveis jurídics de la Federació.