Un caçador mata un home durant una batuda de senglar a Arbúcies

Els Mossos han detingut l'autor del tret per homicidi imprudent

Un home ha mort aquest diumenge al matí a la zona de Can Riera de la Pineda a Arbúcies (Selva), després de rebre un tret quan es trobava a la muntanya.

Els fets han passat als volts de les nou, quan un caçador ha disparat contra un senglar que hauria fugit i la bala ha impactat accidentalment sobre l'home. "Els caçadors estaven perfectament posats i la senyalització era total", explica l'alcalde Pere Garriga, que afegeix que la víctima "no duia cap element reflectant i no havia de ser a la zona".

L'Ajuntament d'Arbúcies ha lamentat els fets que han passat prop d'una carretera propera a dues masies del municipi: Can Blanc i Can Pascol, aquesta última és on vivia la persona que ha mort després de rebre el tret.

L'home, segons explica Garriga, es trobava en un reg que queda enfonsat a pocs metres de la carretera. Aquest rierol està ubicat entre la posició per on ha passat el senglar i la zona on s'havien col·locat els caçadors.

En veure passar un exemplar, un caçador ha disparat "des d'uns 50 metres de distància" cap a la posició del senglar i la persona es trobava en el reg entremig ha rebut l'impacte del projectil.  

Segons ha explicat el batlle, la gran presència de vegetació que hi ha a la zona "dificulta veure què hi ha darrere" i ha impedit a la colla de caçadors detectar la presència d'aquest individu.

Els caçadors van sol·licitar permís per fer la batuda divendres i l'havien obtingut per caçar a la zona tot el cap de setmana. En el moment de l'accident, "estaven ubicats on toca i dins d'una zona perfectament senyalitzada".

Els Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) han detingut l'home que ha disparat el tret, de 53 anys, com a presumpte autor d'un homicidi imprudent.