ERC de Sant Feliu de Guíxols reclama una vorera al polèmic tram de la carretera de Sant Pol

La proposta va ser rebutjada al ple per l'equip de govern

El grup municipal d'ERC a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha presentat una proposta per a encarregar un projecte tècnic que permeti a l'Ajuntament donar solució a un dels punts més conflictius a la ciutat pel que fa a la mobilitat i la convivència entre vehicles i vianants situat a la carretera de Sant Pol i que dona accés al carrer Guardiola.

Malgrat que l'Ajuntament ha plantejat alternatives, com l'ús d'un pas de vianants situat més amunt de la carretera, des d'Esquerra creuen que aquestes "no donen solució definitiva al problema" i cal construir una vorera o passera destinada al pas dels vianants, i mentrestant reforçar la senyalització de l'esmentat pas amb senyalització lumínica.

La proposta presentada al ple l'ha tombat l'equip de govern.  Els republicans es mostren molestos amb les explicacions de l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, que va excusar-se enumerant una llista de carrers que també requereixen d'actuacions "però sense tenir en compte que la densitat del trànsit, ja que gaire tots els que va esmentar no tenen ni de bon tros la quantitat de vehicles circulant que té aquest tram de l'avinguda de Sant Pol", apunten d'ERC.

Queixa al Síndic

La problemàtica d'aquest tram va arribar l'any passat en forma de denúncia al Síndic de Greuges de Catalunya, quan un grup de veïns van queixar-se de la passivitat de l'Ajuntament per a resoldre aquest assumpte.

Carles Pérez-Villalba, veí del carrer i que va vehicular l'escrit de queixa al Síndic, explicava en el text com van iniciar una recollida de firmes, aplegant fins a 140 afectats que reclamaven una pacificació urgent d'aquest revolt.

Amb tot, des del consistori s'assegurava que eren coneixedors de les queixes però que ara mateix és difícil de resoldre, ja que no es poden construir voreres per manca d'espai i seria necessari expropiar propietats. El fet de posar-hi una banda reductora o una esquena d'ase tampoc seria apropiat segons els tècnics municipals ja que podria posar en perill els motoristes que s'apropen a la corba.