El TAV que uneix Girona i Figueres amb Lió ja funciona cada dia

En el primer mes i mig, els trens han viatjat amb una ocupació mitjana del 80%

El Tren d'Alta Velocitat (TAV) Barcelona-Lió circula cada dia a partir d'aquest 1 de setembre després de fer-ho durant les primeres setmanes només de divendres a dilluns.

Així, a partir d'ara, Renfe oferirà 14 circulacions setmanals entre les dues ciutats amb parada a estacions com Girona, Figueres, Perpinyà, Nimes, Montpeller o Valence.

Pel que fa el trajecte entre Barcelona i Marsella, continua operant quatre dies a la setmana i a partir de l'1 d'octubre també ho farà diàriament, de manera que s'arribarà a les 28 connexions setmanals en alta velocitat entre Catalunya i França.

En el primer mes i mig, el trajecte entre Barcelona i Lió ha tingut una ocupació mitjana per sobre el 80% i del 100% en dates clau.

El servei TAV entre Barcelona i Lió connecta Barcelona Sants, Girona, Figueres Vilafant, Perpinyà, Narbona, Béziers, Montpeller-St-Roch, Nîmes, Valence TGV i Lió Part Dieu.

Amb sortida des de la capital catalana a les 8.22 hores del matí i tornada des de Lió a les 14.30 hores de la tarda. El temps de viatge de la ruta completa és de cinc hores.

Aquest va ser el primer trajecte que va operar Renfe a França en solitari després que el trencament de l'aliança amb SNCF obligués a l'operadora espanyola a iniciar els tràmits per homologar els trens i els maquinistes per explotar aquest servei.