El dispositiu de seguretat de l'Acústica tindrà 72 agents i 21 càmeres intel·ligents

La Rambla tindrà un aforament màxim de 10.640 persones

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha dissenyat el dispositiu de seguretat pel festival Acústica, que aquest dijous arrenca la 20a edició. Tindrà 72 agents cada nit: 30 de la Guàrdia Urbana, 30 dels Mossos d'Esquadra i 12 voluntaris de Protecció Civil, tal i com ja va avançar El Gerió Digital.

A més, hi haurà 86 persones de seguretat privada que s'encarregarà de la seguretat i el control d'accés. A tot aquest desplegament cal sumar-hi 21 càmeres intel·ligents que per primera vegada controlaran l'aforament de la Rambla. Aquest any es podrà calcular amb exactitud quantes persones hi ha dins del recinte de concerts i s'ha calculat que l'aforament màxim permès és de 10.640 persones.

El pla de seguretat dissenyat pels dies del festival preveu instal·lar dues passeres als laterals de la part alta de la Rambla i així ampliar la capacitat d'evacuació del recinte. El desguàs d'aquestes dues passeres en els vials de circumval·lació seran zones on no hi podrà haver-hi públic i estaran delimitades per unes tanques.

Quan les 21 càmeres intel·ligents que s'instal·laran en els accessos de la Rambla indiquin que s'ha arribat al màxim de l'aforament, els vigilants de seguretat privada i controladors d'accessos impediran l'entrada de més persones en el recinte.

Els veïns i hostes dels hotels podran fer-ho des dels punts de control als carrers de Lasauca i Girona. A més, el festival ha dissenyat una zona per a persones amb diversitat funcional en cada zona de concerts.