Càmeres intel·ligents controlaran l'aforament a la Rambla de Figueres durant l'Acústica

El pla d'autoprotecció determina que només hi poden haver 10.640 persones davant l'escenari

Els concerts a la Rambla de Figueres del Festival Acústica d'enguany gaudiran d'un major control sobre l'aforament a l'espai després que s'ha acordat la instal·lació de 21 càmeres intel·ligents al llarg dels accessos que limitaran a 10.640 les persones presents davant l'escenari.

Aquesta és la solució adoptada per Promo Arts Music per donar resposta al pla d'autoprotecció de l'Ajuntament de Figueres per tal de vetllar per la seguretat dels assistents.

Les càmeres, segons fonts de la promotora musical en declaracions a El Punt Avui, no enregistren el rostre ni és possible identificar al públic, sinó que només compten el nombre de persones que passen pels punts de control.

Les càmeres, sumat a un dispositiu format per controladors situats als nou accessos, han de permetre de forma fiable limitar l'aforament.

Enguany el dispositiu de seguretat del festival estarà format per un total de 72 efectius dels quals 30 són agents de la Guàrdia Urbana, 30 Mossos d'Esquadra, 12 voluntaris de Protecció Civil, 29 vigilants de seguretat privada i deu controladors d'accessos.