Banyoles viurà un cap de setmana de màgia amb la 13a edició del festival Troba'm

Se celebrarà aquest 1 i 2 de setembre

El festival de màgia de Banyoles, Troba’m, arriba a la 13a edició aquest cap de setmana amb el format habitual que combina espectacles de carrer i dues propostes de pagament que es faran a l’Auditori de l’Ateneu. El festival l’organitza l’associació Tenim Poca Feina en conveni amb l’Àrea de Festes de l’Ajuntament de Banyoles.

Aquest matí s'ha presentat la programació per part del regidor de Cultura i Festes, Miquel Cuenca i el director artístic del festival, el mag Mario López. Mario López que ha destacat com “durant el festival passaran alguns dels millors mags de l’estat espanyol i de nivell internacional, començant amb Dani DaOrtiz i acabant amb els diferents artistes que participaran a la Gran gala de dissabte a l’Auditori de l’Ateneu”.

El tret de sortida del festival serà el divendres amb l’espectacle 100% DAORTIZ, a càrrec del mag Daniel Ortiz Gómez, conegut artísticament com a Dani DaOrtiz. Es tracta d’un espectacle de cartes molt proper i participatiu en el que el mag posa a prova el cervell del públic assistent amb diferents efectes de màgia molt potents.

Dani DaOrtiz és considerat un dels millors mags del món en l’especialitat de “cartomàgia”. Es tracta d’un mag de prestigi internacional que ha actuat a diferents escenaris de tot el món com França, Anglaterra, Xina, Japó, Mèxic, Argentina o Estats Units, on ho fa de forma regular.

100% DaOrtiz es podrà veure aquest divendres 1 de setembre a l’Auditori de l’Ateneu a 2/4 de 10 de la nit. Les entrades per aquest espectacle ja es poden adquirir a través del web de Cultura Banyoles.

Al Monestir, el mateix divendres, a 2/4 de 12 de la nit acollirà la segona de les propostes del primer dia de festival amb ‘Nà que ver’ de Mario López i Els amics del Troba’m.

El regidor de Cultura i Festes, Miquel Cuenca ha reivindicat que “estem davant d’un festival que malgrat no comptar amb el pressupost d’altres festivals de l’estat, presenta cada any una programació molt potent i amb propostes internacionals i això és mèrit de l’entitat ‘Tenim poca feina’ que aconsegueix captivar a tots aquests artistes”.

El gran gruix de propostes arriben el dissabte

El dissabte 2 de setembre les activitats començaran a les 12 del migdia amb una proposta de Vermut, música i trucs amb Juan Colas, Hiroshi Magic, Bizao, Kisser i DJ Nur a El Barnyolí. De 2/4 de 5 fins a 2/4 de 7 el Monestir acollirà Racons Màgics amb el Mag Ramó, Artur Fuenzalida i Bernardo Sedlacek. Se’n faran passes cada 45 minuts.

El Monestir també serà escenari de la proposta familiar “SuperFlipado” del mag Carlos Adriano que es podrà veure a les 7 de la tarda. Aquest espectacle, que compta amb la col·laboració de l’entitat banyolina T Tela, és una proposta teatral diferent en la que un personatge que creu ser un mag intenta sorprendre al públic, tot i que el resultat, a vegades, és catastròfic.

Es tracta d’un joc teatral en el que nens i adults es veuen immersos en diferents situacions plenes de sorpreses, riures i màgia. Mario López, ha recordat que “aquesta proposta és fruit de la relació iniciada amb l’entitat banyolina fa quatre anys per portar propostes també de caràcter familiar relacionat amb la màgia”.

El clímax arribà amb la Gran gala Troba’m del dissabte a les 9 del vespre a l’Auditori de l’Ateneu i que de nou serà un any més un punt de trobada d’alguns dels millors artistes de la màgia mundial que els amics del Troba’m han unit en el que promet ser una meravellosa vetllada màgica.

La gala comptarà amb l’energia vibrant de Nestor Hato (França), la bogeria hilarant de David Burlet (França), la finor tècnica de Jonio (Japó), i la poesia visual Juan Mayoral (Espanya) i Gonzalo Albiñana (Espanya), recentment guardonat amb el Gran Premi Nacional de Màgia.

La 13a edició del festival arribarà a la seva fi amb ‘Màgia íntima i nocturna’ amb tots els artistes i amics del Troba’m al Monestir de Sant Esteve, a partir de les 2/4 de 12 de la nit.