El FeMAP marxa de Ripoll perquè està en desacord amb les polítiques de l'alcaldessa

El festival se celebrava a la capital del Ripollès des del 2014

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), que aquest diumenge va tancar la seva 12a edició, ha decidit no continuar organitzant concerts a Ripoll.

Així ho ha transmès el director del certamen, Josep Maria Dutrèn, a l'alcaldessa de la capital del Ripollès, Sílvia Orriols, en una reunió celebrada aquesta setmana, en la qual ha assegurat que algunes de les polítiques que fa i planteja el nou equip de govern "no són compatibles amb els valors que el festival promou" que són, segons han dit, els de "la justícia social, la integració i el respecte als drets humans".

Les relacions amb Ripoll van començar al 2014, moment en què es va dur un primer concert. A partir d'aleshores sempre s'hi han anat programant diverses activitats cada any.

La reunió, en la qual també ha participat el regidor de Cultura, Esports, Educació, Joventut i Infància, Albert Santandreu, s'ha dut a terme amb to de cordialitat.

De fet, segons han expressat des de l'organització del FeMAP en un comunicat, l'ajuntament ha respectat la decisió i ha agraït que la direcció els ho hagi comunicat abans de fer-ho públic. A més, des del consistori els han traslladat la voluntat d'obrir-los les portes si canvien d'opinió.