La xicota de l'acusat pel crim de la Jonquera l'assenyala com a l'assassí

Bona part dels testimonis diuen ara que no recorden la baralla ni l'apunyalament

La xicota del jove mort a ganivetades davant la discoteca 'Defi Night' de la Jonquera (Alt Empordà) no te "cap dubte" que l'acusat, Mohamed el Hardaj, és l'assassí. La noia ha detallat que va veure el seu xicot i l'acusat discutint. Llavors, el seu xicot va intentar colpejar el processat amb un pal, però el Hardaj li va subjectar el braç amb la mà esquerra mentre, amb la dreta, li clavava diverses ganivetades. Després, l'ara acusat va fugir corrent deixant la víctima estesa a terra.

Aquest dimarts ha continuat el judici a l'Audiència de Girona amb la declaració dels testimonis de la baralla. Bona part dels testimonis diuen ara que no recorden els detalls de la baralla ni de l'apunyalament.

Molts dels testimonis han assegurat aquest dimarts que no van veure les ganivetades, o que no recorden part de la nit o, directament, han incorregut en contradiccions amb el que ja havien declarat durant la instrucció del cas davant del jutge. La magistrada que presideix el judici ha arribat a recordar a un dels declarants -que duia responent "no ho sé" o "no ho recordo" a una desena de preguntes seguides- que estava sota jurament i que si mentia podia ser culpable d'un delicte de fals testimoni.


Segons el relat dels testimonis, la nit del 26 de desembre del 2009 va començar una baralla dins el local 'Defi Night' quan la víctima va esclafar una ampolla al cap de l'ara acusat. Un dels joves que coneixia tant víctima com acusat ha apuntat que creu que la disputa va començar per gelosia, perquè l'acusat estava rondant la xicota de la víctima.

Diverses persones van començar a barallar-se i l'acusat, intentant tornar-li el cop a la víctima, va començar a arreplegar tots els objectes que va trobar dins la discoteca per agredir el jove. Va agafar des d'una 'catximba' fins a una glaçonera però els vigilants de seguretat i altres joves van impedir que es pogués apropar a l'altre jove.

Finalment, els joves van sortir fora, on va continuar la baralla. Alguns dels testimonis han assegurat que tot va ser "molt confús" i no van ser capaços d'identificar qui va agredir a qui perquè hi havia diverses persones barallant-se alhora.

Qui sí que recorda què va passar a les portes de la discoteca és la xicota de la víctima. La noia ha explicat que el jove va anar fins al cotxe a buscar un pal per continuar barallant-se amb l'acusat. Quan va aixecar el braç per colpejar-lo, el Hardaj va aconseguir interceptar el cop i li va subjectar el braç amb força. Després, amb la mà que li quedava lliure, va apunyalar la víctima en diverses ocasions.

"No tinc cap dubte que va ser ell, ell el va matar", ha afirmat al judici la noia que també ha explicat que després del crim tant la mare com el germà de la víctima li van demanar perdó pel que havia passat. A més, li van demanar que no testifiqués contra l'acusat per evitar una condemna. "Els vaig dir que no ho podia fer", ha explicat.

Reunió i entrega

Després d'apunyalar mortalment la víctima, el Hardaj i els seus tres acompanyants van fugir del lloc dels fets. L'endemà es van trobar tots plegats en un pis, quan ja sabien que el jove apunyalat havia mort. En aquesta reunió, van parlar del que havia passat i, segons van dir diversos testimonis que aquest dimarts han patit una amnèsia sobtada, l'acusat va reconèixer ser l'homicida i, després, va parlar amb la seva mare per telèfon i li va explicar que anava molt begut i que no s'havia pogut controlar. "Pagaré pel que he fet", va dir el jove.

Inclús un altre dels companys de Mohamed el Hardaj, que actualment està en presó per altres assumptes, es va oferir a entregar-se al·legant que la seva vida "estava desfeta" i que no li feia res carregar amb les culpes. Va arribar a ingressar a presó pel cas però després el van deixar en llibertat.

Homicidi o assassinat

El fiscal, Víctor Pillado, demana una pena de 15 anys de presó per a el Hardaj per un delicte d'homicidi amb l'agreujant d'abús de superioritat. Apart del fiscal, al cas també hi ha comparegudes la família de la víctima i la direcció de la discoteca 'Defi Night' (com a acusació particular) i la Fecasarm, la federació que agrupa els locals d'oci nocturn (com a acusació popular). Totes elles, representades per les lletrades Ana Maria Diez i Cristina Arrom, eleven la qualificació dels fets a assassinat i demanen que es condemni el Hardaj a una pena de 20 anys de presó.

La defensa, encapçalada pel lletrat Antoni Quera, nega els fets i demana que l'absolgui.