'No tenia navalla, no el vaig ni tocar'

L'acusat de matar un jove a ganivetades davant una discoteca de la Jonquera nega els fets

L'acusat de matar un jove a punyalades a les portes de la discoteca 'Defi Night' de la Jonquera (Alt Empordà) assegura que "no va tocar" la víctima. El processat, Mohamed el Hardaj, ha negat que apunyalés el jove, que va morir cosit a ganivetades. De fet, l'acusat ha afirmat que aquella nit ni tan sols duia navalla ni cap tipus d'arma.

Segons la versió d'el Hardaj, la nit de Sant Esteve de l'any 2009 va anar amb uns amics a la discoteca. Mentre estava al local, i sense motiu aparent, la víctima va agafar una ampolla de cervesa de vidre i li va estampar al cap. El jove admet que va intentar agredir la víctima perquè estava "molt enfadat" però assegura que no va ser ell qui el va apunyalar.

Es va "enfadar molt" però no el va arribar a tocar. Aquesta és la versió de l'acusat de matar un jove després d'una baralla que va començar dins la discoteca 'Defi Night' de la Jonquera la matinada del 26 de desembre del 2009. Tot i que no recorda bona part de la nit perquè assegura que anava "molt begut, Mohamed el Hardaj ha negat que s'enfrontés a la víctima armat amb una navalla i afirma que no a ser ell qui va assestar fins a sis ganivetades en zones vitals al jove, que va morir com a resultat de les lesions.

El Hardaj ha declarat aquest dilluns a la tarda davant els membres del jurat popular encarregat d'emetre un veredicte sobre el cas. L'acusat ha estat més de dues hores responent a les preguntes del fiscal, dels lletrats de les dues acusacions particulars i de la defensa.

El jove ha recordat que aquella nit va quedar amb uns amics. Primer, van estar bevent a casa seva, després van anar a un bar de Figueres i, finalment, van decidir anar fins a la discoteca de la Jonquera. L'acusat ha assegurat que en tots i cadascun dels llocs va beure gran quantitat de whisky i que anava molt begut.

Quan va arribar a la discoteca, va saludar una noia que coneixia perquè havia estat amb el seu germà. "Vam parlar poc, només el temps de saludar i prou", ha explicat. El processat ha negat, a preguntes del fiscal, que perseguís la noia per la discoteca ni que fos pesat amb ella. Mohamed el Hardaj diu que "no entén" perquè, en un moment de la nit, el xicot de la noia va agafar una ampolla de vidre i li va estampar al cap.

Baralla per gelosia

"No pot ser que ho fes perquè vostè perseguia a la noia i ell s'estava posant gelós?", li ha preguntat el fiscal. El Hardaj ha respost que no. Després d'aquesta primera agressió, l'acusat admet que es va "enfadar mot" i que només pensava en trobar algun objecte contundent per fer-li mal a l'altre jove. De fet, ha assegurat que estava tan enfadat que fins i tot pensava en matar-lo. "Jo només pensava que m'havia arruïnat la cara i volia barallar-me amb ell", ha explicat.

Amb aquest afany d'aconseguir qualsevol arma per fer mal al seu contrincant, el Hardaj va agafar una 'catximba' de vidre que hi havia al local amb la qual va intentar colpejar la víctima. També ho va provar amb una glaçonera. "No em van deixar, m'agafaven i em treien les coses", ha explicat el jove que ha relatat que el següent que recorda és que el van fer fora del local.

Un cop al carrer, ha explicat que va anar a mirar-se la cara als retrovisors dels cotxes. "Només pensava en la ferida que m'havia fet amb l'ampolla i si la ferida era gran o petita", ha explicat. Llavors, va veure sortir l'altre jove de la discoteca i com anava a buscar un pal al cotxe. L'acusat ha assegurat que el jove se li va apropar amb la intenció de colpejar-lo, però ell va aconseguir fugir del lloc.

Segons les acusacions, Mohamed el Hardaj es va enfrontar al jove i mentre aturava el pal amb una mà -l'esquerra- amb l'altre li assestava les ganivetades mortals. "Jo no el vaig tocar, no vaig ser jo", ha assegurat durant el judici. El Hardaj, però, no ha estat capaç de dir qui va ser el suposat assassí. L'acusat i els seus amics van fugir amb cotxe de la Jonquera, deixant estès a terra la víctima moribunda.

El processat ha explicat davant el jurat popular que no està penedit de res, perquè no va ser ell qui va matar l'altre jove. "Aquella nit em va arruïnar la vida, no la vull ni recordar", ha afirmat. Va ser el mateix el Hardaj qui es va entregar a la policia quan va saber que l'estaven buscant. "Vaig pensar que no havia fet res i que m'havia d'anar a explicar", ha declarat.

Homicidi o assassinat

El fiscal, Víctor Pillado, demana una pena de 15 anys de presó per a el Hardaj per un delicte d'homicidi amb l'agreujant d'abús de superioritat. En matèria de responsabilitat civil, sol·licita que Mohamed el Hardaj indemnitzi amb 157.256,28 euros la parella de la víctima. A més, el fiscal també demana que el processat pagui 13.104,69 euros als pares del jove mort, que viuen al Marroc.

Apart del fiscal, al cas també hi ha comparegudes la família de la víctima i la direcció de la discoteca 'Defi Night' (com a acusació particular) i la Fecasarm, la federació que agrupa els locals d'oci nocturn (com a acusació popular). Totes elles, representades per les lletrades Ana Maria Diez i Cristina Arrom, eleven la qualificació dels fets a assassinat i demanen que es condemni el Hardaj a una pena de 20 anys de presó.

A més, en matèria de responsabilitat civil, l'advocat de la discoteca reclama que l'acusat indemnitzi el local amb 50.000 euros "pels danys i perjudicis ocasionats a la imatge" del 'Defi Night'.

La defensa, encapçalada pel lletrat Antoni Quera, nega els fets i demana que l'absolgui.