Un detingut i 916 plantes comissades en un cultiu a Maçanet de la Selva

L’home era membre d’un grup criminal i també va defraudar uns 50.000 euros en llum

La Policia Nacional ha detingut un integrant d'un grup criminal dedicat al cultiu de marihuana 'indoor' a través del cultiu hidropònic a Maçanet de la Selva (Selva) i van comissar 916 plantes.

La banda utilitzava contractes il·legals de lloguer d'habitatges unifamiliars en urbanitzacions per cometre la seva activitat delictiva. La investigació es va poder dur a terme gràcies a la col·laboració ciutadana.

El grup es dedicava al cultiu amb aquest sistema, que utilitza materials d'alt cost com filtres de carboni i extractors per evitar ser descoberts i no aixecar sospites. A més, utilitzaven material fertilitzant per accelerar el creixement i augmentar el percentatge de THC de les plantes.

L'arrestat canviava de domicili sovint dificultant la investigació però gràcies a la col·laboració ciutadana van poder desmantellar una de les finques dedicades al cultiu.

En concret, van entrar en una casa de la urbanització Maçanet Residencial Park, on van enxampar el membre de la banda i van localitzar les 916 plantes de marihuana.

Els agents també van restablir el consum elèctric a la zona, afectada per constants talls de llum.

L'import total defraudat a la companyia elèctrica ascendia als 49.080 euros. L'arrestat, amb nombrosos antecedents, ha quedat en llibertat amb mesures cautelars després de passar a disposició judicial.