Palafrugell sanciona set comunitats de veïns per regar la gespa en plena sequera

El consistori ha detectat cinc propietats que han omplert la piscina

L'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) sancionarà set comunitats de veïns per incomplir la normativa de l'ús d'aigua en les restriccions per la sequera. Des del març, quan l'ACA va decretar la fase d'excepcionalitat al municipi, es prohibeix el reg en jardins i zones verdes, tret de casos de supervivència.

De tota manera, en el cas concret de la gesta està totalment prohibit regar-la. Només es podria fer si s'utilitzessin aigües regenerades o recollides de la pluja. A més, el consistori ha detectat cinc propietaris que han omplert la piscina, incomplint la normativa de l'ACA. Al juliol ja es va sancionar una persona per omplir una piscina en una propietat privada.

Amb el nou règim sancionador que va aprovar l'Ajuntament de Palafrugell, els incompliments de les mesures fixades per l'ACA van entre els 751 i els 1.500 euros. A més, en el cas del reg suposa un incompliment per cada vegada que es rega.

Per tant, si l'Ajuntament de Palafrugell detecta que una persona ha estat regant cada dia la gespa, suposarà una sanció per dia. L'alcalde del municipi, Juli Fernández, ha destacat que la sequera ha de fer "repensar el nostre model de consum d'aigua" i cal treballar per "establir mecanismes per tenir el menor consum d'aigua".

En aquest sentit, l'alcalde aposta perquè les propietats busquin maneres de reutilitzar l'aigua i evitar un consum excessiu per a usos com el reg.

Des de l'inici de la fase d'excepcionalitat a Palafrugell, el consistori ha creat un comitè per fer el seguiment de la sequera i prendre mesures als efectes d'aquest període de manca d'aigua.

El grup de treball està format per polítics i tècnics amb diverses àrees implicades com ara Medi Ambient, Urbanisme, Serveis Municipals, Esports, la Policia Local, el Consorci d'Aigües de la Costa Brava i també l'empresa subministradora al municipi, Agbar.