Interior diu que el servei de Bombers està ''garantit'' malgrat l'aturada dels voluntaris

El Departament recorda que es posarà en marxa una comissió d'estudi del col·lectiu

Interior assegura que el servei de Bombers està "totalment garantit", malgrat que bombers voluntaris de la Regió d'Emergències de Girona hagin anunciat que deixen d'estar "disponibles" i aturen l'activitat en resposta a la "inacció" d'Interior.

En un comunicat, el departament diu que estan treballant en diverses propostes i que es posarà a en marxa una comissió d'estudi del col·lectiu al Parlament però avisa als voluntaris que no contempla l'eliminació del model mixt actual al cos (funcionaris i voluntaris). "No és el que convé al país", asseguren des del departament. En aquest sentit, diuen que "més enllà de la normativa vigent i la jurisprudència, existeixen diversos impediments que no fan possible assumir aquesta proposta".

No obstant això, recorden que des del 2019 la pòlissa d'accidents dels bombers voluntaris conté indemnitzacions idèntiques a les dels professionals, tant per causa d'incapacitat com per causa de mort, i que són les més elevades que té contractades actualment la Generalitat.

Pel que fa a les compensacions econòmiques en cas d'accident, Interior diu que les prestacions al col·lectiu de bombers i bomberes voluntaris es van fixar a l’Ordre 210/2020, de 4 de desembre, amb quantitats diàries per dia de baixa fins a un màxim de 365 dies naturals.

Tot i això, la Direcció General "comparteix" la necessitat de garantir la cobertura en cas de necessitat sense límit temporal. "Per això, el 4 de setembre es publicarà una consulta prèvia al mercat per dotar el conjunt de bombers i bomberes voluntaris de la cobertura d’aquest risc sense limitació temporal", detallen al comunicat.

D'altra banda, asseguren que l'assistència sanitària que reben els voluntaris està contractada a la mateixa mútua dels bombers funcionaris i que aquells tractaments que no estan coberts els assumeix directament la Direcció General.

Tot i això, entenen que no hauria d'existir cap limitació i de cares al setembre també es farà una consulta de mercat per "dotar tots els bombers d'una cobertura sanitària sense limitacions amb una entitat mutual".

Finalment, diuen que a finals de setembre es presentarà la proposta de Pla d'Estalvi per a la totalitat de membres del col·lectiu, que contractarà Interior amb l'objectiu d'aplicar-lo durant l'exercici 2024.