Detingut a Platja d'Aro el líder dels Casuals, el grup criminal vinculat als Boixos Nois

L'home estava en crida i cerca des del 9 de juny

Els Mossos d'Esquadra han detingut el líder dels Casuals a Platja d'Aro (Baix Empordà), segons han informat fons policials. L'arrest va tenir lloc dilluns.

L'home estava en cerca i captura des del passat 9 de juny, quan els Mossos va fer un ampli dispositiu amb divuit entrades i escorcolls a una vintena de poblacions catalanes que va acabar amb la detenció de 28 membres del grup criminal vinculat als Boixos Nois.

Posteriorment, el 12 de juliol, van fer-se cinc arrestos més. La policia atribueix a la banda delictes d'homicidi, desordres públics, segrest, tinença d'armes, contra la salut pública, extorsió o pertinença a organització criminal.

A principis del passat mes de juny, els Mossos ja van anar a buscar el cap dels Casuals al seu domicili de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), però no van localitzar-lo. Segons han apuntat fonts policials, finalment se'l va poder detenir aquest dilluns a la població de la Costa Brava. L'arrest del cap de l'organització suposa una passa endavant clau per a desarticular tot el grup. 

La investigació policial va començar el novembre passat, quan un grup de radicals del Barça va assaltar un bar de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) freqüentat per seguidors radicals de l'Espanyol. Ràpidament els Mossos van detectar que es tractava de membres dels Casuals.

Es dona la circumstància que la policia ja va intentar desarticular aquest grup l’any 2010 amb un macrojudici, però l’organització va tornar a néixer.