Operatiu dels Mossos a Girona per detenir seguidors violents del FC Barcelona

L'actuació també té lloc a diverses poblacions de la demarcació de Barcelona i Tarragona

Agents dels Mossos d’Esquadra han iniciat aquesta matinada un important operatiu policial en diversos punts de Catalunya, entre ells Girona, per detenir a més de 40 membres del grup violent Casuals, una facció molt violenta d’aficionats del FC Barcelona, vinculats als Boixos Nois.

Segons ha informat ElNacional.cat i confirmat aquest diari, l'acció prové d'una llarga investigació que ha iniciat el jutjat número 12 de Barcelona. Les persones que avui seran detingudes se'ls imputaran diversos delictes com ara desordres públics, homicidis, tinença d’armes, delictes contra la salut pública, extorsió i també pertinença a grup criminal.

Està previst que durant el matí es facin entrades judicials en gairebé una vintena de locals i cases amb l’objectiu de desmuntar aquesta organització. La investigació, batejada com a cas Hydra, està sent liderada per la Comissaria General d’Informació amb la col·laboració també de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions de la DIC.

Les entrades i les detencions estan previstes a les regions policials de Barcelona, ​​Metropolitana Nord, Metropolitana Sud, Central, Girona i el Camp de Tarragona, més concretament a municipis com ara Girona, Barcelona, Viladecans, Gavà, el Prat de Llobregat, Castelldefells, Torrelles de Llobregat, Sant Pere Sacarrera, Sant Quintí de Mediona, Sitges, Corbera de Llobregat, Barberà del Vallès, Sabadell, Cunit i Hostalets de Pierola.