Denuncien una gironina per tancar el gos a casa on va morir des desnodrit

La FAADA consideren aquest cas "especialment greu" i reclamen penes de presó

L'associació animalista FAADA ha denunciat una veïna de la demarcació de Girona per abandonar el seu gos durant dies, deixant-lo tancat a casa sense menjar ni aigua, resultant en la mort de l'animal.

Els fets van tenir lloc a principis d'aquest any segons ha informat avui l'entitat. Quan les autoritats del municipi van poder accedir finalment a l'habitatge, van trobar el cadàver de l'animal, que presentava símptomes evidents de desnutrició severa.

El cos sense vida del gos va ser traslladat a una clínica veterinària per a la realització d'una necròpsia, el resultat de la qual va certificar que l'animal presentava la puntuació mínima de condició corporal dins de l'escala de valoració de 1 a 5, essent 1 descrita com "des de lluny les costelles, vèrtebres lumbars, pelvis i altres prominències òssies són evidents. No hi ha greix. Hi ha pèrdua evident del teixit muscular".

En aquest cas, els fets constitueixen segons l'entitat en un evident menysteniment de la vida, la salut i la integritat tant física com psíquica del gos. Pel que fa a la tipificació penal, es pot establir que la situació descrita, és constitutiva d'un delicte continuat de maltractament animal en modalitat de comissió per omissió, previst i castigat en l'article 337.1 del Codi Penal.

Des de FAADA han volgut recalcar que el maltractament continuat exercit en aquest cas per part de la responsable del gos "és especialment greu", ja que la denunciada "va deixar intencionadament el seu animal tancat en un pis, sense que aquest pogués tenir accés a aliment ni aigua, condemnant-lo així a una mort agònica i inevitable de la qual ella era plenament conscient".

És per tot això que consideren que es troben davant d'una acció "especialment cruel, tenint en compte tant el patiment provocat com l'abandó en què va ser trobat l'animal". L'associació assegura que a la responsable del gos li poden caure penes de presó de 6 a 18 mesos i una inhabilitació de dos a quatre anys en cas de dedicar-se a alguna professió relacionada amb els animals o bé la seva tinença.