Alumnes de Vilajuïga posen a prova la seva creativitat

La iniciativa ha estat impulsada per l'Espai Armengol i la Fundació Privada per a la Creativació

Els nens i nenes de tercer i quart del CEIP Santiago Ratés de Vilajuïga estant realitzant aquest mes de juny un taller perquè els alumnes descobreixin, prenguin consciència i desenvolupin tot el seu potencial creatiu. La iniciativa ha estat impulsada per l'Espai Armengol de Vilajuïga amb la col·laboració de la Fundació Privada per a la Creativació i el centre escolar.

A partir de les peticions i reptes plantejats per un personatge de còmic, en Tivo Creatiu, els nens realitzen diverses activitats individuals i col·lectives per fomentar l'hàbit de la creativitat i l'emprenedoria. El programa Tivo Creatiu parteix del postulat que tots els nens i nenes són creatius i es proposa que els participants desenvolupin aquesta capacitat a fi de potenciar el seu talent, afavorir que el seu potencial creatiu es pugui materialitzar i  fomentar que adquireixin les competències necessàries per afrontar i superar els reptes del futur.

Els de Vilajuïga són els primers estudiants de la comarca de l'Alt Empordà que han pogut realitzar aquest taller de quatre sessions que s'està celebrant a les instal·lacions de l'Espai Armengol. Fins ara, el programa Tivo Creatiu s'ha impartit principalment a escoles de la ciutat de Girona i ja hi han participat prop de 1.500 alumnes.

L'Espai Armengol és el projecte de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de Visual13, la productora audiovisual i empresa de comunicació impulsada pels emprenedors Marta Puigsegur i Vicenç Asensio. L'Espai Armengol és un espai obert a la ciutadania amb una programació que vol fomentar arreu la creativitat empresarial, social i cultural i  impulsar l'ús de l'audiovisual i de les noves tecnologies.

La Fundació Privada per a la Creativació és una entitat privada i sense ànim de lucre que té per missió desenvolupar i difondre la Creativitat i la Innovació en l’àmbit educatiu amb el principal objectiu de “dotar les noves generacions de la capacitat i motivació necessàries per contribuir al canvi i transformació de la societat i a la seva  realització personal ”.