Figueres dedica 10 dies a la gastronomia, la cultura, el comerç i el turisme

Entre Revetlles es celebrarà del 20 al 30 de juny

Amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la ciutat, l’Ajuntament de Figueres ha preparat un programa d’activitats culturals i gastronòmiques anomenat "Entre Revetlles 2013", que inclou un seguit d'esdeveniments que es portaran a terme dins el període d’entre el 20 i el 30 de juny.

Entre Revetlles 2013 gira a l’entorn de període comprés entre les diades de Sant Joan i Sant Pere, i compta amb la implicació i col·laboració de diferents entitats de la ciutat. El programa, realitzat en comú per diferents àrees de l’Ajuntament, s’emmarca en la línia de treball marcada que vol vincular en un sol mix, la gastronomia, la cultura, el turisme i el comerç.

Entre les activitats hi destaquen una Ruta de Tastets Surrealistes, les revetlles de Sant Joan i Sant Pere, el Dia Internacional de la Música, una shopping night, el Glam Festival i diferents exposicions artístiques i espectacles infantils.

En l’apartat gastronòmic, destaca la Ruta de Tastets Surrealistes, organitzada per Comerç Figueres i l’Ajuntament de Figueres, i que compta amb la col·laboració de la Fundació Gala-Salvador Dalí i la cervesera Estrella Damm.

En aquesta ruta, que es presentarà el proper 20 de juny sota la Cúpula del Teatre-Museu Dalí, es podran degustar durant deu dies els millors tastets de 27 restaurants de la ciutat. Cada restaurant oferirà un menú de cinc tastets acompanyats de la cervesa Inèdit, i creats de forma especial per aquesta ruta, que gira a l’entorn del surrealisme.

L’Entre Revetlles també ofereix una àmplia oferta musical. El diumenge 23 de juny els Amics de Sant Baldiri organitzen la Revetlla de Sant Joan a la plaça Catalunya, una nit de pop rock i “patxanga” amb el grup Moon-Light. On també hi destaca una revetlla infantil amb País de Xauxa a dos quarts de vuit del vespre per als més petits.

Per Sant Pere, destaca com a novetat la celebració de la Revetlla Jove de Sant Pere a la plaça Josep Pla, que organitza el Consell Local de Joventut la nit del 28 de juny, amb els grups In-Audito i Ebri Knight. I paral·lelament, la plaça Catalunya acollirà la Revetlla de Sant Pere on es podrà ballar amb l’Orquestra Gramola, Go-Versions i Bananna Beach fins a altes hores de la matinada.

A nivell comercial, destaca la celebració del “Figueres Divendres Nit”, una shopping night organitzada per Comerç Figueres la nit del 28 de juny. Una nit per gaudir de les compres en horari nocturn amb múltiples promocions, ofertes i esdeveniments per a tots els públics. Aquesta mateixa nit també es podrà accedir a tots els museus de la ciutat en horari nocturn.

Finalment, destacar el Dia Internacional de la Música, on l’Associació Inkieta omplirà els carrers i places de la ciutat el divendres 21 de juny; l’art al carrer que Desat’art ens farà descobrir a través del Glam Festival el 22 de juny a la Rambla; o l’acte de l’arribada de la Flama del Canigó amb una cercavila pels carrers de la ciutat el 23 de juny.