Agustí Badosa (Junts) és investit nou president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà

Es vol incrementar l'atenció social, polítiques contra l'emergència climàtica i generar activitat econòmica

L'alcalde de Sant Pere Pescador i membre de Junts, Agustí Badosa, ha estat investit com a president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà aquest dilluns al migdia. Badosa agafa el relleu a Sònia Martínez (Junts), després que l'exalcaldessa de la Jonquera no es presentés als últims comicis electorals. Badosa ha aconseguit 17 vots dels 33 consellers comarcals que hi ha: 13 de Junts i 4 del PSC.

El nou president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha destacat quatre eixos que marcaran el futur mandat: incrementar l'atenció social, fomentar polítiques contra l'emergència climàtica i generar més activitat econòmica.

El pacte de Junts i PSC al Consell Comarcal de la Selva s'ha imposat a la candidatura d'ERC (Agnès Lladó), que ha obtingut els 11 vots dels republicans, Amunt (Jaume Mach), amb un vot i Vox (Ignasi Mulleras), també amb un vot. Els tres membres de Tots per l'Empordà han votat en blanc.

El portaveu de Junts, Josep Maria Bernils, ha recordat que des del 2003 s'ha anat reeditant el pacte entre Junts i el PSC al Consell Comarcal de l'Alt Empordà, excepte quatre anys entremig. Bernils ha assegurat que és un "pacte de gestió" però ha estès la mà a la resta de grups per arribar a acords àmpliament majoritaris. Per la seva banda, el portaveu del PSC, Pere Casellas, ha destacat que el govern de Junts i PSC és "fort i cohesionat", malgrat que hi hagi desacord en alguns àmbits en concret.

En el discurs d'investidura, Agustí Badosa ha remarcat els eixos que marcaran aquest mandat. El primer de tots ells és incrementar l'atenció a les persones desafavorides, adaptant l'àrea de Benestar Social a la nova realitat que hi ha a la comarca. Badosa ha fet referència a la gent gran, persones amb discapacitat i també immigrants que no poden integrar-se a la societat.

Per altra banda, el president s'ha mostrat compromès en la lluita contra l'emergència climàtica i ha anunciat polítiques sostenibles amb l'aposta per energies renovables i també en el cicle de l'aigua. En l'àmbit econòmic, el nou president vol generar més activitat a partir de polítiques que ja s'han activat en els últims quatre anys, com ara el foment del turisme cultural o altres projectes que tenen finançament de la Unió Europea.

Per últim, el president també ha anunciat que vol desencallar la construcció del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia (CAAC), que estava paralitzada a causa de la covid-19 i posteriorment la guerra amb Ucraïna.