El republicà Amadeu Rosell, nou president del Consell Comarcal del Ripollès

Ha aconseguit el suport d'ERC, PSC i CUP

Nou capítol de desavinences entre ERC i Junts al Ripollès. Aquest cop, al Consell Comarcal. El republicà Amadeu Rosell (ERC) ha estat proclamat president de l'ens amb els vots a favor d'ERC, els socialistes i la CUP. MES s'ha abstingut, mentre que Junts i Aliança Catalana han votat Manoli Vega.  

Tot això després que el pacte anunciat entre ERC i Junts per governar plegats, fa tot just un mes, no arribés a bon port. Segons va denunciar Junts, ERC va trencar l'acord perquè calia afegir un nou apartat al pacte on s'inclogués una moció de censura a l'Ajuntament de Ripoll per tal de fer alcaldessa la cap de llista d'ERC, Chantal Pérez. Des de Junts, van qualificar aquestes demandes de "xantatge constant i vergonyós en un intent desfermat d'aconseguir l'alcaldia de Ripol".

Finalment, gràcies a un acord entre ERC, PSC i la CUP, el republicà Amadeu Rosell ocuparà la presidència per a un període de dos anys, que podria allargar, o bé hi podria haver un relleu encara per definir amb els republicans Sergi Albrich (Sant Joan de les Abadesses) o Chantal Pérez (Ripoll). Els socialistes repetiran vicepresidència.

En el seu discurs, el nou president ha assegurat que el principal segell del seu mandat serà "la transparència", i ha situat la defensa del català, la sostenibilitat, l'ensenyament i la gestió de l'aigua com a principals bastions. A més de la lluita contra l'accés de l'extrema dreta a les institucions. "Cal passar pàgina dels darrers anys, on la política i les relacions han sigut massa tensionades", ha afegit.   

Rosell ha comptat amb el suport dels socialistes i la CUP, que han situat la lluita per l'habitatge, l'ensenyament i l'educació com a principals objectius.

Des de Junts, Oriol Làzaro ha lamentat el que ha qualificat de "pactes partidistes per beneficiar persones concretes". "La ciutadania ja n'està farta i no participarem en aquest joc. No volem que es repeteixin escenes de les quals hem sigut protagonistes sense voler ser-ho", ha afegit.

De la seva banda, la líder d'AC i alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, ha criticat l'acord amb els socialistes: "Com volen que el món ens cregui dient que som un poble reprimit si pactem amb ells per aconseguir batllies i conservar cadires?".