Blanes posa a la biblioteca les revistes censurades a Borriana

Demana la subscripció a 'El Temps' i 'Llengua Nacional' i veu "preocupant" la decisió del consistori valencià

L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha decidit demanar la subscripció a totes les revistes en català que el PP i Vox han censurat a Borriana. Aquest matí, de fet, l'alcalde Jordi Hernández ja ha sol·licitat que es facin els tràmits necessaris, a través de la biblioteca comarcal, perquè les publicacions estiguin als expositors.

Actualment, a través del servei, els usuaris ja tenien accés a quatre de les revistes censurades: 'Sàpiens', 'Enderrock', 'Camacuc' i 'Cavall Fort'. Precisament, aquests dies el vestíbul de la biblioteca acull una exposició que commemora els 60 anys d'aquesta última revista infantil (una mostra impulsada per la Diputació i el Servei de Biblioteques de Girona).

Ara, al catàleg de la biblioteca comarcal de Blanes també s'hi incorporaran 'El Temps' i 'Llengua Nacional'. Avui mateix, l'ajuntament ha demanat que se n'activi la subscripció i ha sol·licitat també que totes les altres es renovin. En aquest cas, les publicacions que estan a disposició dels lectors a la biblioteca les paguen la Generalitat i la Diputació de Girona.

Paga les del 2023

Tot i això, com que la subscripció a 'El Temps' i a 'Llengua Nacional' no podrà estar activa fins al gener de l'any que, l'Ajuntament de Blanes ha decidit assumir el pagament dels exemplars d'aquest 2023. Per això, d'aquí a pocs dies totes les publicacions en català que l'ajuntament del PP i Vox han censurat a Borriana ja es podran consultar a Blanes.

"Amb aquest gest tan carregat de sentit, el que volem garantir és la defensa del català i totes les llengües", ha dit l'alcalde. "També volem solidaritzar-nos amb la biblioteca municipal de Borriana i amb les publicacions censurades per una acció tan trista i preocupant", ha afegit Jordi Hernández.

A Blanes, després del 28-M, els socialistes van recuperar l'alcaldia. Hernández va ser investit gràcies a un acord amb Junts per Blanes (JxB), Grup Blanes (GB) i Blanes Sí (BS), que suma onze dels 21 regidors que té el ple municipal.