Jutgen una baralla a Blanes amb un ferit amb tres ganivetades i un altre d'un cop de pedra al cap

Un dels acusats afronta 12 anys i mig de presó per intent d'assassinat

Una baralla a Blanes (Selva) del setembre del 2021 ha acabat amb dos homes asseguts al banc dels acusats de l'Audiència de Girona. Tots dos s'enfronten a presó per les lesions causades a l'altre però també es consideren víctimes i mantenen acusacions creuades.

Un d'ells, que està en presó preventiva, afronta una condemna de 12 anys i mig per intent d'assassinat. Segons les acusacions, durant la trifulga va assestar tres ganivetades a l'altre home que quasi li van costar la vida.

A l'altre li demanen 5 anys per lesions amb instrument perillós per, presumptament, haver llançat una pedra al cap a l'altre home. L'origen de la disputa no ha quedat clar al judici i tots dos han assegurat que es coneixien "del poble" i no estaven enemistats.

L'únic element inqüestionable del judici que s'ha fet aquest dijous a la secció quarta de l'Audiència de Girona són les lesions que van patir els dos processats. Segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia, un dels homes va patir un trau al cap suposadament causat pel llançament d'una pedra i l'altre va rebre tres ganivetades a l'esquena: una al clatell i dues a la zona toràcica esquerra. El fiscal assenyala que, quan li va assestar les punyalades, l'acusat sabia que haurien pogut tenir un "resultat fatal".

Com va anar la disputa i, fins i tot, el motiu de la desavinença entre els dos homes entra en el terreny de les acusacions creuades entre un i altre. Un d'ells, el que va patir lesions més greus, ha explicat que, ja tres dies abans dels fets, l'altre processat li va enviar missatges amenaçant-lo de mort. Segons la seva versió, cap a les nou del vespres del 9 de setembre del 2021,va anar a comprar el pa acompanyat de la seva parella. De tornada a casa, els va interceptar amb cotxe la seva ex, que els va començar a increpar.

El processat assegura que no va voler entrar a discutir amb la dona perquè l'havia denunciat per maltractaments però ella també el va amenaçar dient-li que l'altre acusat hi aniria a fer-li mal. Aquest acusat afirma que, just en aquell moment, va aparèixer l'altre home a bord d'un patinet elèctric i li va dir que s'apropés per resoldre les desavinences que tenien: "Hi vaig anar perquè volia saber per què m'estava amenaçant".

Segons el seu relat, el va seguir fins a un altre carrer lluny d'on havien quedat les dues dones i, un cop allà, ja el va veure amb una pedra a la mà esquerra dirigint-se cap a ell. Encara damunt del patinet, el va veure ficar-se la mà a una ronyonera que duia creuada al pit i treure "un puny americà i un ganivet". "Quan estava a tres metres va saltar i em va llançar la pedra", ha afirmat. Llavors, va intentar protegir-se utilitzant el patinet però va caure a terra. El processat remarca que en aquest moment, i quan intentava incorporar-se, va notar "tres cops" a l'esquena i com li brollava sang.

Versió oposada

La versió de l'altre home és totalment diferent. Ha explicat al judici que feia dos mesos que s'havia deixat de prendre la medicació psiquiàtrica que té prescrita per diversos trastorns mentals. El 9 de setembre, diu que va estar a la platja amb la seva parella i que duia una bossa amb una carmanyola i els coberts que havia fet servir per menjar.

Aquest acusat assevera que, mentre tornava cap a casa sol, es va trobar per casualitat amb el processat, que era exparella d'una amiga de la seva parella. Segons ha dit, un dia va irrompre a casa de la dona i va tenir una diputa amb ella: "Jo el vaig fer fora i es va quedar amb això". Segons sosté, quan es van trobar pel carrer, van tenir una disputa verbal: "Ens vam insultar, ho reconec".

Diu, però, que quan ell marxava i li donava l'esquena a l'altre acusat, aquest li va llançar la pedra que li va impactar al cap i el va fer caure a terra. Aquest processat afirma que va témer per la seva vida i, per això, va agafar el ganivet que duia a la bossa amb la carmanyola i li va assestar les tres ganivetades. "Li vull demanar perdó perquè em sento malament per com vaig reaccionar, però sentia com si m'anés a matar", ha remarcat.

La fiscalia acusa un dels homes d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i li demana 9 anys de presó. L'acusació particular, en canvi, considera que va ser un intent d'assassinat i sol·licita 12 anys i mig de presó. Per a l'altre processat, el fiscal sol·licita 3 anys i mig per lesions amb instrument perillós. Pel mateix delicte, l'altra acusació eleva la petició a una pena de 5 anys.

A banda de les versions dels dos homes, també ha declarat al judici un testimoni que va veure la trifulga des d'un balcó. El veí ha afirmat que l'home que no duia patinet va llançar la pedra a l'altre i que van "forcejar", fins que el del patinet va marxar del lloc. El testimoni va veure com aquest home duia alguna cosa a la mà, tot i que no va identificar cap ganivet. No va ser conscient de les lesions de l'altre implicat en la disputa fins que el va veure sagnant.

Els agents de la Policia Local que van atendre la víctima de l'apunyalament han concretat que van localitzar el ganivet llançat en una zona de matolls i que l'agressor es va presentar a comissaria dient, d'entrada, que li havien intentat robar el patinet a poca distància.

El judici ha quedat vist per a sentència.