Vallter 2000 inicia la temporada d'estiu el 15 de juliol

S'afegeix a Boí Taüll, la Molina i Vall de Núria

L'estació de Boí Taüll, a l'Alta Ribagorça, i la de Vallter 2000, al Ripollès, posen en marxa les activitats d'estiu aquest 15 de juliol i s'afegeixen a les estacions d'FGC de La Molina (Cerdanya) i Vall de Núria (Ripollès) que ja van obrir els remuntadors durant el mes de juny.

Els quatre complexos de muntanya compten amb esport al medi natural, propostes lúdiques i d'oci familiar i espais d'interpretació i divulgació cultural, les claus de la proposta de turisme de muntanya de FGC. Aquestes activitats s'allargaran fins al diumenge 3 de setembre. Vallter també ho farà durant els dies 9, 10 i 11 de setembre.

Vallter estrena tres circuits d'orientació amb diferents nivells de dificultat. A més, els visitants poden gaudir d'un passeig panoràmic en el Telecadira Jordi Pujol Planella, que els porta fins als 2.535 metres, on es troba el naixement del riu Ter.

També es pot admirar el punt panoràmic Mirador-Balcó de la Costa Brava, des del qual es pot contemplar el golf de Roses. Vallter és també porta d'entrada al parc natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, que ofereix rutes de senderisme per ascendir a cims com el Pic de Bastiments, el Gra de Fajol i el Pic de la Dona. El ciclisme de carretera és un altre gran atractiu, amb un port de muntanya de primera categoria que uneix l'estació amb el poble de Setcases.

D'altra banda, Boí Taüll, és porta d'entrada al Parc Natural d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i ofereix una gran varietat d'activitats per als visitants. S'ofereixen rutes guiades en bicicleta elèctrica amb traçats per a tots els nivells.

També es pot triar l'activitat de la gimcana La Nova llegenda de Pyrene a través de la guia digital que recorre la part baixa i mitja de l'estació amb 11 fites i una durada aproximada de dues hores trenta minuts. Les rutes de senderisme permeten descobrir l'entorn i la diversitat de flora i fauna de la zona, incloent-hi l'ascens al cim de les Raspes Roies. En l'àmbit cultural es pot explorar el patrimoni romànic de la Vall de Boí, amb esglésies i pobles declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO, com les esglésies de Sant Joan i Sant Climent.