La disco Costa Este de Palafrugell instal·larà limitadors de so i il·luminarà l'aparcament

L'establiment també posarà cartells sobre la prohibició de consumir alcohol a l'exterior

L’Ajuntament de Palafrugell (Alt Empordà) i l’empresa que gestiona la única discoteca destinada a l’oci nocturn del municipi, Costa Este, han signat una conveni de col·laboració amb l’objectiu d’evitar les molèsties veïnals durant la temporada d’estiu.

Així, el conveni recull una sèrie de punts que tenen a veure amb dos elements claus: la zona d’aparcament i la limitació de so o l’excés de soroll. Aquests dos punts, fins a la data, han estat els més complicats de gestionar i solien aparèixer els dies de màxima afluència de gent a l’equipament, els quals coincidien amb els caps de setmana dels mesos de juliol i agost.

Pel que fa referència al so, l’empresa es compromet a instal·lar limitadors de so amb control remot, al qual hi tindrà accés la Policia Local. D’aquesta manera, si s’arriba a un màxim no permès segons les normatives, si s’escau es podrà intervenir remotament per reduir-ho. També es compromet a col·laborar en l’adequació en el soroll emès per fer compatible el desenvolupament de l’activitat amb el descans dels veïns i no instal·lar altaveus a l’aire lliure o fora de la zona delimitada com a discoteca.

En segon terme, pel que fa a un dels espais de més complexitat com és l’aparcament, el conveni recull que hi haurà suficient il·luminació a totes les zones perquè no en quedi cap enfosquida; donar seguretat i millorar l’entrada i sortides de vehicles, així com tenir un accés adequat per a l’entrada i sortida de vehicles d’emergència; disposar d’un mínim de 2 vigilants per cada 200 vehicles aparcats, i instal·lar un sistema de videovigilància.

D’aquesta manera, l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, assegura que “amb aquest conveni volem que es pugui compaginar l’activitat econòmica amb el descans dels nostres veïns i veïnes, així com de la gent que ens visita”. El mateix alcalde assegura que el model d’oci nocturn en un municipi turístic ha de passar per ser de qualitat evitant les molèsties veïnals i ha de ser exemple de civisme.

Campanyes informatives

Finalment, el conveni recull que s’instal·laran rètols informatius on s’esmenti la prohibició de consumir alcohol així com la prohibició de posar música a l’espai de l’aparcament. I que també l’empresa es compromet a dur a terme campanyes informatives en defensa de la llibertat de les dones i contra la violència masclista, així com campanyes en contra l’excés de consum d’alcohol.