Els alumnes gironins aprenen sobre els beneficis de la fruita

Més de 43.700 alumnes es beneficien de la campanya que fomenta el seu consum a les escoles

Més de 43.700 alumnes gironins s'han beneficiat de la campanya "A l'escola la fruita entra sola" que acosta el consum de fruita i verdura a les escoles. Un total de 206 centres educatius han participat en el projecte repartint 70 tones de fruita.

Aquest projecte, finançat en un 50% per la Unió Europea, va arrencar el curs 2009-2010 amb la participació de 38 centres i la seva acceptació ha anat en augment en els darrers anys. El director dels director dels serveis territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natura, Vicenç Estanyol, ha destacat que l'objectiu principal és fomentar els hàbits saludables entre els alumnes i ha avançat que el projecte es mantindrà el curs vinent.

Les escoles que participen en la campanya reparteixen un o dos cops al mes fruita entre els alumnes per esmorzar i berenar. Prèviament, s'avisa les famílies perquè aquell dia en concret no posin esmorzar o berenar als seus fills. La iniciativa, a més, es complementa amb tot un seguit d'activitats paral·leles com xerrades, visites a mercats o explotacions, horts escolars i unitats didàctiques, entre altres.

Aquest matí, els director territorials d'Agricultura, Vicenç Estanyol, i Ensenyament, Albert Bayot, així com el director de l'Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona, Lluís Picart, i la regidora d'Ensenyament de Girona, Isabel Muradàs, han visitat l'escola Cassià Costal de Girona en el moment que els alumnes esmorzaven fruita.