Celrà es quedarà sense ambulància a la nit

El servei desapareixerà a partir del 16 de juny

A partir del 16 de juny a l'àrea de Girona hi haurà menys ambulàncies. Concretament, el SEM elimina l'ambulància de Celrà que, durant 12 hores nocturnes s'encarrega de donar resposta a les emergències de la zona. També elimina una de les ambulàncies de Girona, que cobreix 8 hores diürnes.

Els sindicats asseguren que hi ha hagut un "mal càlcul" en el pressupost per a aquest any i que el SEM ha hagut de suprimir ambulàncies arreu de Catalunya per aconseguir quadrar els números. En el cas de les comarques gironines, serien aquests dos efectius de Celrà i Girona.

Fonts del SEM han exposat que es tracta d'una planificació calculada per donar resposta als canvis de població que hi ha a l'estiu. Segons el SEM, cada any fan un estudi tècnic que avalua l'activitat, el temps de resposta de les ambulàncies i la cobertura territorial i, en base a aquest estudi i a l'època de l'any, planifiquen quins són els punts més adients per situar-hi ambulàncies.

Així, el SEM garanteix que el temps de resposta a una emergència de Celrà o de Bordils serà el mateix a partir del 16 de juny perquè entre Girona i Salt hi ha cinc ambulàncies les 24 hores del dia; dues inclouen metge, infermer i tècnic i les altres tres són bàsiques. A més, ressalten que la cobertura territorial també està garantida.

A l'estiu el SEM reforça el servei d'ambulàncies a poblacions de la Costa Brava perquè hi ha molts turistes i augmenta el nombre d'habitants de les poblacions. Per a aquest estiu, preveuen ampliar la cobertura a deu municipis del litoral gironí i l'Alt Maresme.

A Castelló d'Empúries hi haurà reforç amb una ambulància de 12 hores durant la nit, a l'Escala el vehicle hi serà durant les 12 hores del dia, igual que a Palafrugell, a Palamós, a Blanes i a Calella. Els reforços de 24 hores seran a l'Estartit, a Platja d'Aro, a Lloret de Mar i a Santa Susanna.