La princesa Elionor i la infanta Sofia es passegen per elBulli1846 de la mà de Ferran Adrià

La trobada-taller ha comptat amb la participació d'un grup de joves

Elionor, Princesa de Girona, i la Infanta Sofia han participat aquest dimarts, juntament amb un grup de joves, a una trobada-taller amb Ferran Adrià on va ser el primer restaurant del món, convertit ara en museu, elBulli1846, on han reflexionat sobre la innovació, el treball en equip i la creativitat.

A la visita també hi han assistit Juan Zamora (Premi Princesa de Girona Arts i Lletres 2017), Arancha Martínez (Premi Princesa de Girona Social 2018), la secretària d'Estat de Turisme, Ana Morcillo Rodríguez; el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto;  l'alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, així com Francisco Belil i Salvador Tasqué, president i director, respectivament, de la Fundació Princesa de Girona.

Ferran Adrià ha compartit reflexions al voltant de la cuina i la innovació i ha presentat la Metodologia Sapiens, un sistema propi desenvolupat per comprendre el coneixement mitjançant una visió holística, que es plasmarà en la presentació de la primera enciclopèdia gastronòmica a Occident que portarà per títol la Bullipèdia.

La visita ha continuat fent un homenatge als Bullinians, que són totes aquelles persones que han participat en projectes promoguts per Ferran Adrià, Albert Adrià i Juli Soler, impulsors del Bulli Restaurant.

Tot seguit, han fet un recorregut on s'han recreat els plats més icònics del restaurant. La trobada ha acabat amb una mostra dels projectes realitzats des de la constitució d'elBullifoundation per complir la seva triple missió fundacional: la innovació, el treball en equip i la creativitat.

Prèvia a l'entrega d'avui

Per avui està previst que s'uneixin Felip VI i Letizia a l'acte de lliurament dels Premis Fundació Princesa de Girona 2023 que se celebrarà a l'Hotel Camiral Caldes de Malavella a les 19:30h on està previst que hi hagin manifestacions en contra la monarquia.

Aquest any, els guardons reconeixen les trajectòries de la violinista María Dueñas; l'enginyer i CEO fundador d'Open Cosmos, Rafel Jordà; el Doctor en Biomedicina i professor a Yale, Marc Schneeberger Pané; l'artterapeuta i fundadora de la Fundació Arte Paliativo, Silvia Fernández Cadevall i la de la CEO i cofundadora de la xarxa de cura infantil Kidogo, Sabrina Habib. Cinc joves talents que, des de diferents àmbits, treballen per resoldre alguns dels grans reptes actuals com el canvi climàtic, el benestar emocional, la prevenció de l'obesitat, la necessitat de promoure la música com a llenguatge universal o el foment de la igualtat d’oportunitats.