Figueres es Mou prioritzarà el suport a la creació contemporània els propers deu anys

La desena edició tanca amb 7.113 espectadors

El festival de dansa Figueres es Mou prioritzarà el suport a la creació contemporània a partir de residències artístiques en la propera dècada. Aquest diumenge el certamen ha tancat la desena edició amb èxit i al llarg de sis dies ha atret 7.113 espectadors.

En l'edició d'enguany hi havia 25 espectacles programats en carrers i places de Figueres, la majoria d'ells amb entrada gratuïta. Els organitzadors creuen que al llarg de les deu edicions de Figueres es Mou s'han consolidat com un dels festivals de dansa més importants del país i programa actuacions de companyies catalanes, espanyoles i estrangeres. L'objectiu és difondre el llenguatge de la dansa a partir d'espectacles a l'aire lliure.

Aquest diumenge el festival Figueres es Mou ha tancat la desena edició. Alguns dels espectacles que han despertat més interès entre el públic és la proposta de la companyia Bivouac, que va reunir més d'un miler de persones a la placeta baixa de la Rambla.

També en destaquen les cinc propostes del programa Suport a la creativació que ha permès la residència artística de companyies que han desenvolupat i mostrat les seves propostes i que es troben en diferents moments de creació.

Un dels moments més emotius d’aquesta desena edició ha estat la representació de la peça de dansa-perfomance 'Las Muchísimas' protagonitzada per un grup de voluntàries empordaneses de més de 60 anys. Els espectadors del festival van dedicar un llarguíssim aplaudiment a la vintena de dones que van ballar la coreografia creada per la companyia mallorquina Mariantònia Oliver.