El Girona FC, amb el cap al play-off

L'equip tanca la fase regular amb un xoc intrascendent davant el Reial Madrid Castilla (19:00h, E3)

Després de quedar fora de les opcions d’ascens directe en la polèmica derrota a Almeria, el Girona rep el filial blanc sabent que, passi el que passi, quedarà quart de lliga. “Volem acabar amb 73 punts, 50 a casa, i entrar a la promoció donant una bona imatge”, deia ahir Rubi a la sala de premsa de Montilivi. El tècnic blanc-i-vermell afronta el xoc d’aquesta tarda “respectant la idea de joc que ha caracteritzat el Girona durant tot l’any”.

Un dels principals al·licients és que els gironins podrien convertir-se en l’equip que ha sumat més punts a casa en tota la lliga (50), un altre rècord que podria tancar-se amb els 73 punts finals, de llarg la millor marca de la història blanc-i-vermella a la categoria de plata. Amb totes les entrades exhaurides des de dijous, l’Estadi tornarà a presentar un ple absolut per tancar la fase regular i mostrar el seu suport incondicional a l’equip de cara la promoció.

Es preveuen moltes rotacions

Rubi no podrà comptar amb els lesionats Migue, Acuña, Toni Moral, Benja i Garmendia. Mentre el central terrassenc serà dubte pel primer partit de la fase d’ascens, tot sembla indicar que tant Acuña com Moral sí que estaran llestos per dimecres. Richy i Tébar, a només una targeta de la suspensió, podrien quedar-se sense disputar ni per precaució de cara el play-off.

El que té tots els números de reaparèixer avui, després de gairebé dos mesos absent, és Jandro Castro. El ‘violinista de Mieres’ està gairebé al 100%, i Rubi ja va avançar que tot i que “encara no ha fet net del tot, m’agradaria que participés”. L’altre nom propi és el del defensa del filial Carles Mas, que tot i haver estat convocat en alguna altra ocasió pel primer equip, encara no ha debutat en partit oficial a Montilivi.

El Girona és l’únic dels cinc equips que podrien jugar la promoció –Villarreal, Almeria, Alcorcón, Las Palmas i Ponferradina- que arriba amb els deures fets i sense opcions d’escalar o retrocedir posicions. Per aquest motiu es preveuen bastantes rotacions a l’onze inicial. El ‘míster’ va admetre que és sobretot a les mitges puntes el lloc on podrien haver-hi més rotacions. Un factor que pot ser “determinant “ pel “punt de frescor” amb la que arribarien els atacants a les semifinals del play-off dimecres que ve. El rival encara està per decidir entre Alcorcón, Las Palmas o Ponferradina.

Amb tot, el maresmenc considera el d’avui “un partit de referència pels prendre decisions de cara dimecres”, i espera que l’afició “es sorprengui de les bones prestacions que puguin donar alguns jugadors que han disputat menys minuts aquest any”.

El Castilla arriba sense ‘estrelles’

El conjunt més golejador de la categoria aterra a Montilivi sense les seves principals promeses, compromeses amb les seves respectives seleccions. Mentre Nacho, Morata i Cheryshev estan disputant l’Europeu sub-21 d’Israel, Jesé, Llorente i Derik estan immersos en plena preparació de cara el Mundial sub-20. Les altres dues baixes són la de José Rodríguez, convocat per la sub-19, i el sancionat Dani Mateos, central.

Els homes d’Alberto Toril estan salvats des de fa setmanes i el que més els motiva, més enllà de ser els màxims realitzadors, és acabar per davant del Barça B. Amb un punt més que els blaugrana, la victòria els convertiria en el millor filial de l’estat. Rubi va avisar que “aquests nanos s’estan jugant seguir al filial o inclús al primer equip” i per això que no ha variat el discurs que ve practicant tot l’any: concentració i respecte per afrontar l’últim xoc a casa amb la màxima motivació possible.
 
FITXA TÈCNICA:
GIRONA FC: Becerra; Jose, Moisés Hurtado, Chus Herrero, Juncà; Eloi, Kitoko; Juanlu, Bordas, Jofre; Ion Vélez.
REAL MADRID CASTILLA CF: Pacheco; Fabinho, Molero, Iván, Casado; Mosquera, Casemiro, Juanfran, Luscas; Borja i Óscar Plano.    
ÀRBITRE: José María Sánchez Martínez (Comitè Murcià). 
DIA I HORA: Dissabte, 8 de juny del 2013, a les 19:00 hores (Esport 3). 
ESTADI: Montilivi.