Dos detinguts per intimidar i robar a una parella d'ancians a Castelló d'Empúries

Van simular un xoc amb el seu vehicle i demanar els diners de l'assegurança per "agilitzar els tràmits"

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Roses (Alt Empordà) van detenir el dia 25 de juny dos homes, de 32 a 41 anys, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb  intimidació i danys.

Els fets van succeir el mateix dia, pels volts de les set de la tarda, quan una dona, d’edat avançada, va avisar a la policia perquè juntament amb el seu marit havien estat implicats en un accident de trànsit en sortir de l’aparcament d’un supermercat a Castelló d’Empúries.

Quan els mossos es van presentar al lloc dels fets, la dona va explicar que dos homes els havien aturat quan circulaven amb el cotxe i els hi havien dit que havien donat un cop al seu vehicle i havien trencat el retrovisor.

Seguidament, els dos homes els hi van preguntar quina companyia d’assegurances tenien i quan els hi van facilitar van respondre que era la mateixa que la seva.

A continuació, un d’ells  va fer una trucada telefònica davant seu i una vegada finalitzada els hi van explicar que la companyia havia valorat els danys en 595 euros i els aconsellava, per agilitzar els tràmits, fer el pagament en aquell moment i que posteriorment ja els hi abonarien.

Les víctimes no tenien els diners en efectiu i per aquest motiu els autors van exigir a l’home que els acompanyés fins a un caixer automàtic per retirar els diners. La dona, en veure que s’emportaven al seu marit, es va espantar i va avisar a la policia.

Poc després, els autors van tornar amb la víctima i els mossos van detenir als dos homes per un robatori amb intimidació i danys. El denunciant s’havia sentit intimidat tant a l’hora de pujar al vehicle com a l’hora de retirar diners del banc. A més, els detinguts havien causat danys al cotxe dels perjudicats per simular la col·lisió que no havia existit.

Els arrestats, amb antecedents, van passar l’endemà a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres.