Un autocar s'incendia a l'AP-7 a la Jonquera i provoca cues en sentit a França

El vehicle ha quedat inservible i els passatgers han sortit pel seu propi peu

Un autocar s'ha incendiat aquest diumenge al matí a l'AP-7 a la Jonquera (Alt Empordà) just abans de la frontera amb França.

La quarantena de passatgers han pogut sortir sans i estalvis pel seu propi peu, però el foc ha obligat a tallar la via en direcció nord, cosa que provoca 4,5 quilòmetres de retencions en sentit França. També s'ha tallat l'entrada 2 a l'autopista.

L'incident ha tingut lloc cap a les 9.35 hores i fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat set dotacions dels Bombers de la Generalitat, que no han pogut salvar el vehicle.

A dos quarts d'onze d'aquest diumenge al matí, els Bombers han reobert un carril de circulació que ha permès reactivar la marxa. Tot i això, la retenció de l'AP-7 al seu pas per la Jonquera continua activa en un punt habitualment congestionat.

De l'autobús, un cop extingit el foc, només ha quedat dempeus l'estructura metàl·lica. El vehicle calcinat es troba al mig del carril que continua tancat i on s'estan fent tasques de neteja i retirada de les restes.

Ningú ha patit danys

Pel que fa a la quarantena de passatgers, segons informen fonts municipals, han pogut sortir sense dificultats del vehicle després de detectar fum a l'interior- i abans que s'incendiés. De seguida, han estat traslladats al Centre Cultural Can Laporta de la Jonquera, on han pogut esperar que un segon autocar els recollís perquè poguessin continuar el trajecte. Era un grup que es dirigia a Cotlliure (Rosselló) i que ha marxat de la localitat on han patit l'accident al migdia.

Les causes que han provocat l'incendi en aquest autobús es continuen investigant.