Bassa és reelegida secretaria general d'UGT amb el 86,5% dels vots

El secretari general del sindicat a Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ressalta "l'humanitat" de Bassa

La candidatura unitària amb Dolors Bassa al capdavant ha aconseguit el 86,51% dels vots -77 a favor, 11 en blanc i 1 nul- per continuar liderant el sindicat d'UGT a les comarques gironines. L'informe de gestió dels últims quatre anys ha estat aprovat amb el suport de més del 98% dels 120 delegats que s'han reunit aquest divendres al castell de Figueres per celebrar el 10è Congrés d'UGT a les comarques gironines. "Cal continuar amb el treball que hem fet fins ara, sortir al carrer i estar al costat dels treballadors", ha assegurat Bassa. Per això, la cap d'UGT a les comarques gironines ha creat dues noves secretaries, la de suport als aturats i la de comunicació i moviments socials.

El Castell de Sant Ferran ha estat l'escenari escollit per realitzar el 10è congres de la UGT a les comarques gironines. Amb el títol 'Units guanyem tots', la jornada ha aplegat a unes 200 persones, 120 d'elles delegats gironins amb veu i vot. Les intervencions institucionals i socials han donat el tret de sortida a aquest congrés que s'ha allargat fins ben entrada la tarda. Al llarg del matí, s'ha presentat l'informe de gestió dels passats quatre anys i, després d'un debat intens, s'ha aprovat el document amb el 98,87% dels vots a favor. A la tarda ha estat el torn d'escollir la candidatura del comitè nacional i de la comissió executiva del sindicat a les comarques gironines que s'ha allargat durant més de mitja hora.

"Tot el congrés s'ha desenvolupat correctament, amb molt debat intern i estic molt contenta del suport que ha tingut l'informe", ha assegurat la nova secretària general. Per segon cop consecutiu, Bassa s'ha alçat amb el 86,51% dels vots com a cap del sindicat a la demarcació gironina tot i que es tracta d'uns resultats un xic inferiors als que va obtenir en el 9è congrés del sindicat, a Lloret de Mar, on va assolir el 94,6% del suport. Tot i això, Bassa s'ha mostrat "molt il·lusionada" per tirar endavant el projecte durant els pròxims quatre anys. A més, no ha dubtat ni un sol moment a l'hora d'introduir novetats en el si de l'organització i direcció.

"Cal continuar sortint al carrer, reivindicant-nos, estar al costat dels moviments socials i per això hem decidit crear una nova secretaria de comunicació per explicar el missatge de forma més clara i una altra secretaria de suport a l'aturat", ha detallat. "Tenim clar que estar aturat és una etapa de la vida, a qualsevol li pot tocar, i cal que el sindicat sigui fort i treballi pel bé dels ciutadans", ha assegurat Bassa. Segons la secretària general d'UGT a les comarques gironines, cal combatre "l'estereotip" que s'ha creat en contra dels empleats públics i aposten per fer un pla territorial d'ocupació per generar treball. "Volem que es creïn nous llocs de treball a tot arreu, a la muntanya i el camp. No només som un territori de cara bonica i paisatge bonic", ha afegit.

Bassa ha assegurat que han estat treballant "molt dur" per presentar aquesta candidatura unitària d'estil "continuista". "En els últims vuit anys hem augmentat deu punts la representativitat del sindicat al territori i ara més que mai cal que estiguem al costat dels treballadors", ha ressaltat. Actualment, el sindicat UGT compta amb uns 2.500 delegats, un número inferior al d'ara fa uns cinc anys.

El congrés gironí ha comptat amb la presència del secretari general del sindicat a Catalunya, Josep Maria Àlvarez, que ha ressaltat la importància d'aquesta jornada. "Aquest acte ha servit per posar l'organització al dia i enfortir-lo perquè tots som molt conscients dels moments en què ens trobem", ha puntualitzat. Segons Àlvarez, la UGT representa "una esperança" per a moltes persones que pateixen dificultats econòmiques. "Ara l'organització gironina es renova, té força i il·lusió i s'ha creat un equip de direcció fort i amb les idees clares", ha subratllat. En aquest sentit, el secretari general del sindicat a Catalunya ha assegurat que és "un luxe" comptar amb Bassa al capdavant de la UGT a les comarques gironines. "Té un gran sentit de la humanitat i una capacitat innata d'encarar els temes", ha afegit.

A grans trets, la nova executiva de la unió intercomarcal de la UGT a les comarques gironines comptarà amb Jorge Iglesias al capdavant de la secretaria d'organització, Alicia Buil com a cap de la secretaria Sindical, Josep Serra davant de la secretaria de Comunicació i Formació i Anna Maria Martín liderant la secretaria de moviments socials,, aturats i igualtat.