Unes 400 persones amb discapacitat gaudeixen de la màgia a Torroella

L'activitat és una de les novetats de l'edició d'aquest any

Unes 400 persones amb discapacitat física o psíquica han omplert aquest divendres la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) per gaudir d'un matí de Màgia Solidària en el marc de la Fimag, la Fira de Màgia al Carrer que se celebra en aquesta població. L'activitat, organitzada en col·laboració amb la Fundació Abracadabra, és una de les novetats de l'edició d'aquest any, que comptarà amb la participació d'una quarantena d'artistes que ompliran de màgia els carrers i places de la vila durant tot el cap de setmana.

Els assistents a l'acte eren usuaris i monitors d'una desena de centres de les comarques gironines. Els assistents a la sessió de Màgia Solidària eren usuaris i monitors dels centres d'una desena de centres de les comarques gironines: el Centre de Dia MIFAS (Vilafant), el Coiet (Banyoles), el CEE Font de l'Abella (Girona), la Fundació Altem (Figueres), el Centre Ocupacional Fundació Astres (Girona), el CEE Mare de Déu del Mont (Vilafant), la Fundació Privada Els Joncs (Sarrià de Ter), la Fundació Astrid 21 (Girona), el Centre Ocupacional Tramuntana (Palafrugell) i la Fundació Autisme Mas Casadevall (Serinyà).

La matinal ha comptat amb les actuacions de David Agell (David el Mag), director artístic de Fimag i membre de la Fundació Abracadabra, i el mag Fernando Espí, membre de la Societat Espanyola d'Il·lusionisme i fundador de l'ONG Magia Terapia. Agell ha valorat molt positivament l'experiència i ha assegurat que, tot i estar acostumat a actuar dalt dels escenaris, aquest matí se li ha posat "la pell de gallina" en veure la plaça plena.

Gala d'inauguració amb el Màgic Andreu

El festival Fimag comptarà aquest any amb més de 45 espectacles que aniran a càrrec d'una quarantena d'artistes provinents de Catalunya, diferents ciutats de l'estat espanyol i l'Argentina. El tret de sortida el donarà aquest vespre la gala d'inauguració que se celebrarà a l'auditori Espai Ter i que comptarà amb les actuacions de cinc destacats artistes del món de la màgia que oferiran més de dues hores d'espectacle: Amélie -una de les poques dones que ha guanyat el Premi Nacional de Màgia General-, el mag i clown argentí Carlos Adriano, el gironí Berko i la seva màgia amb coloms, el Mag Marin i Magicleunam, un jove de només 18 anys guanyador del III Festial Magicus. La gala serà conduïda pel Màgic Andreu, que rebrà el premi Fimag 2013 en reconeixement a la seva trajectòria professional. El Màgic Andreu serà també el presentador de la gala de mags joves (dissabte, a la plaça de la Vila), en la qual participaran els sis guanyadors de la selecció prèvia feta per l'organització.

D'entre les gairebé 50 actuacions previstes destaca l'espectacle principal de Fimag 2013, 'Déja-Vu', de la companyia Mag Edgard. Es traca d'un espectacle dirigit per Josep Maria Lari (Mag Lari) en què la il·lusió i la poesia es fonen per fer reviure els antics espectacles de prestidigitació.

Els que vulguin gaudir d'una nit de màgia a la fresca ho podran fer al pati del Museu de la Mediterrània de la mà del Mag Gerard, representant d'una nova generació de mags que barreja la màgia còmica i visual amb el que s'anomena 'stand-up comedy'. I els més noctàmbuls podran assistir a una sessió de màgia golfa a càrrec d'Isaac Jurado, responsable també de cloure la fira amb el seu espectacle Imperfecte.

Fimag'13 repeteix la fórmula de la màgia intinerant, amb diferents espectacles que el visitant s'anirà trobant pel carrer, i amplia l'oferta d'espectacles portant també la màgia al Mercat Màgic i als aparadors de les botigues. Al Mercat Màgic, a més de triar i remenar tot tipus de productes relacionats amb el món de l'il·lusionisme, es podrà gaudir d'actuacions de 25 minuts que aniran a càrrec dels mags joves que van participar a la primera edició de Fimag.
Pel que fa als aparadors, hi haurà números breus de màgia en dos punts concrets de la població: el carrer Porta Nova i el carrer Sant Agustí. L'oferta d'espectacles es complementa amb activitats pensades per als més petits, com ara tallers de màgia, un taller de cupcakes i galetes màgiques, globoflèxia, contacontes o jocs gegants, entre d'altres.

Durant el cap de setmana Torroella de Montgrí acollirà també una nova edició d'Instagram Your City, una acció promocional impulsada des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona que consisteix en una trobada d'usuaris d'Instagram durant la qual s'ofereix una visita guiada pel municipi perquè els participants puguin fer fotografies dels diferents llocs visitats. Un cop publicades totes les fotografies a Instagram mitjançant les etiquetes establertes, s'escolliran les millors fotografies i s'obsequiarà els guanyadors amb diferents premis.