Lluís Puig (ERC) revalida l'alcaldia de Palamós per tercera legislatura consecutiva

L'acord amb el PSC els permet sumar 8 dels 17 regidors del ple

L'actual alcalde de Palamós (Baix Empordà) i candidat al municipi per ERC, Lluís Puig, ha revalidat aquest dissabte el càrrec per tercera legislatura consecutiva. Tanmateix, de moment, governarà amb minoria després d'haver pactat amb el PSC i sumar conjuntament 8 dels 17 regidors del ple (la majoria està en 9).

Durant el discurs en el ple d'investidura, celebrat a les dotze del migdia, l'alcalde ha destacat "l'orgull d'ocupar un càrrec" que, segons ha dit, li permet "seguir servint les persones de Palamós i Sant Joan com fins ara, amb dedicació, humilitat i acostant la institució a la ciutadania". Pel nou mandat, vol que "l'entrega, l'honradesa i la proximitat continuïn essent els tres valors que destaquin" de la seva tasca com a alcalde.

El ple d'investidura de Palamós, que s'ha celebrat a les dotze del migdia, ha estat presidit per la mesa d'edat, formada pel regidor electe de més edat, Antoni Bachiller (ERC), i el de menys edat, Raimon Trujillo (Junts), i ha comptat amb la presència de veïns i veïnes del municipi. Després de la comprovació de credencials i el jurament o promesa del càrrec dels disset regidors electes, s'ha procedit a la votació per a l'elecció de l'alcalde.

La regidora Teresa Ferrés (Som-hi per Palamós i Sant Joan), ha obtingut quatre vots. En el cas del regidor Alexan Weltz (Candidatura d'Unitat Popular Sant Joan-Palamós), i de la regidora Cristina Ruz (VOX) han obtingut un vot cadascun. El regidor Raimon Trujillo (Junts per Catalunya Palamós i Sant Joan) ha renunciat a presentar-se a l'elecció. Els tres regidors d'aquesta formació municipal han votat en blanc.

Els vuit vots dels regidors d'ERC (5) i del PSC (3) han permès la proclamació, per tercera legislatura consecutiva, de Lluís Puig com a alcalde de Palamós. El màxim representant municipal ja ha anunciat que ben aviat presentarà el nou cartipàs que formaran les regidories de Govern.

Durant la seva intervenció, l'alcalde ha volgut agrair la incorporació al consistori dels regidors i regidores que ho fan per primera vegada, "en un gest que us honora amb una mostra de generositat personal i de vocació de servei que vull posar en relleu". I també s'ha adreçat als grups a l'oposició: "vull dir-los que en aquest camí comptem amb aquelles formacions municipals que busquin el progrés del municipi i que defensin els principis democràtics". I ha dit que amb aquestes es vol "tenir una col·laboració fluida i un diàleg constant i sincer, treballant units per aconseguir superar amb èxit tots aquells reptes que es plantejaran en aquest mandat".

Puig ha deixat clar que "un cop més, la porta d'alcaldia continuarà oberta de bat a bat, amb l'esperit de sumar i construir, d'escoltar i analitzar, de buscar aquells consensos que permetin avançar en un projecte global de municipi". I ha tancat la seva intervenció mostrant-se convençut que "amb la col·laboració de totes i tots, així serà".

Ple municipal

La resta de regidors que formaran l'equip de govern a Palamós són els del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya Palamós i Sant Joan (Maria Puig, Antoni Bachiller, Núria Botellé i Eduard Riera) i els del PSC (Raquel Gallego, Josep Coll i Yolanda Aguilar).

La resta de formacions que, almenys de moment, queden a l'oposició són: Som-hi per Palamós i Sant Joan, amb Teresa Ferrés, Miquel Casagran, David Cano i Rosa Esteva; Junts per Catalunya Palamós i Sant Joan, integrada per Raimon Trujillo, Blanca Suquet i Josep Santamaria; Alexan Weltz de la CUP i Cristina Ruz de Vox.