La desviació de camions de l'N-II ha suposat una reducció 'radical' dels accidents

Així ho ha afirmat Joan Josep Isern, director del Servei Català de Trànsit

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, ha assegurat que la desviació de camions de la N-II a l'AP 7 ha suposat una reducció "radical" dels accidents en el tram afectat, entre Maçanet i La Jonquera.

En aquest sentit, ha qualificat la mesura "d'èxit" i ha afirmat que "amb els preus dels peatges, és més beneficiós pel transportista circular per l'AP-7". Isern també ha explicat que s'està produint una disminució "sistemàtica" de les sancions a vehicles pesants que no fan cas a la restricció. Quan es va complir un mes de la mesura, s'havien registrat 5 accidents, cap mortal. En aquest mateix període, s'havien tramitat 270 multes.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va donar a conèixer el 17 de maig -just un mes després de començar a aplicar-se la mesura- que en el tram afectat havien deixat de circular 95.000 camions, uns 3.859 diaris. Hi van haver un total de 5 accidents amb dos ferits greus i cinc ferits lleus, però cap mortal. Entre l'1 de gener i el 19 de maig del 2012 van morir 9 persones en 5 accidents de trànsit a la N II, precisament entre Maçanet i La Jonquera.