La Costa Brava arriba a Xangai per promocionar-se

Divuit operadors turístics xinesos i cinc mitjans de comunicació assisteixen a la presentació de la destinació Catalunya

L'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona van oferir ahir, al restaurant El Willy, de Xangai, un sopar en què es presentava la destinació Catalunya i Costa Brava, adreçat a una trentena de professionals, dels quals divuit eren operadors turístics i cinc, mitjans de comunicació xinesos.
 
Entre les persones assistents hi havia directius de les deu principals agències majoristes que operen a Espanya pel que fa a nombre de visats; l’operador turístic CYTS, que actualment programa la ciutat de Figueres, i l’agència en línia CTRIP.com, que ofereix les visites a Girona i a Figueres als clients que viatgen a Barcelona. També l’operador turístic especialitzat en turisme de congressos, reunions i incentius Huan YUan International Travel ja té Girona en el seu programa, amb dues nits d’allotjament a la ciutat. Pel que fa als mitjans presents, destaca la presència de l’editora de la revista Travel Plus Leisure, que l’any passat va visitar en viatge de premsa Cadaqués, Figueres, Púbol i els tres museus que formen el triangle dalinià, i els va dedicar un reportatge de setze pàgines, que inclou el testimoni de les persones que hi resideixen. El reportatge també tracta la gastronomia gironina.
 
L’acte va ser presidit pel president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut; pel director del Centre de Promoció Turística de Catalunya a la Xina, Antonio Li; pel cònsol espanyol a Xangai, Gonzalo Ortiz Díez-Tortosa, i pel directiu del FC Barcelona i ambaixador de la Costa Brava a la Xina, Dídac Lee.
 
El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut, va manifestar que «la fira ITLM està essent altament profitosa, perquè hem entrat en contacte amb operadors turístics de països com són ara la Xina, l’Índia, el Japó i Austràlia. L’any vinent tornarem a participar-hi, però acompanyats pels nostres empresaris turístics».
 
Aquesta presentació es va fer en el marc de la celebració de la fira  International Luxury Travel Market Asia, que té lloc del 3 al 6 de juny, adreçada a professionals del sector turístic d’Àsia i el Pacífic. Des de l’espai promocional de la fira, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, acompanyat pel PGA Catalunya Resort, va mantenir reunions amb seixanta operadors turístics procedents de diversos països asiàtics que s’han mostrat interessats per conèixer l’oferta enogastronòmica de la destinació (arran de la designació del restaurant El Celler de Can Roca com a millor restaurant del món 2013 per la revista Restaurant Magazine), la cultura, els casinos i el golf.