Accepta 2 anys de presó per abusar sexualment d'una noia de 16 anys en una festa a Sobrestany

El processat reconeix els fets al judici i consigna els 10.000 euros d'indemnització

Un acusat ha acceptat una pena de 2 anys de presó per abusar sexualment d'una noia de 16 anys mentre "dormia profundament" després d'una festa a Sobrestany (Baix Empordà) la nit de l'11 al 12 d'octubre del 2020.

Al judici, que s'ha fet aquest dijous a la secció tercera de l'Audiència de Girona, el processat ha reconegut els fets i la víctima ha ratificat la denúncia que va interposar. L'acusat, que tenia 19 anys en el moment dels fets, ha consignat els 10.000 euros d'indemnització que demanava la fiscalia pel dany moral causat a la menor.

L'acusat s'enfrontava inicialment a una pena de 6 anys de presó per un delicte d'abús sexual amb penetració. La fiscalia també sol·licitava 8 anys de llibertat vigilada i que no es pogués apropar a menys de 500 metres ni comunicar-se amb la víctima durant el mateix període de temps. En concepte de responsabilitat civil, l'acusació volia que el processat indemnitzés la víctima amb 10.000 euros pel dany moral.

Al judici, que s'ha fet aquest dijous a la secció tercera de l'Audiència de Girona, l'acusat ha reconegut els fets, que van tenir lloc la nit de l'11 al 12 d'octubre del 2020 després d'una festa amb amics a Sobrestany. Segons ha reconegut a la sala de vistes, un cop acabada la festa ell i la menor van anar a dormir al mateix llit.

Cap a les dues de la matinada, i "aprofitant que la denunciant estava profundament adormida", la va penetrar vaginalment "sense comptar amb el seu consentiment". Segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia que el processat ha admès, durant l'atac la víctima es va despertar i va fugir corrent.

La víctima també ha declarat breument a la sala de vistes per ratificar la denúncia. Com que el processat ha reconegut els fets i ha consignat els diners de la indemnització, la fiscalia ha modificat l'acusació inicial apreciant-li a l'acusat l'atenuant qualificat de reparació del dany. Finalment, demana una pena de 2 anys de presó. La defensa, encapçalada pel lletrat Samuel García-Quintas, s'hi ha adherit i el judici ha quedat vist per a sentència.

Quan el tribunal dicti la resolució, que previsiblement serà condemnat el jove a 2 anys de presó, la defensa demanarà que se suspengui l'execució de la pena i que el processat no entri a presó perquè no té antecedents i es compleixen els requisits legals. Fiscalia i defensa també fixen el temps de llibertat vigilada i d'allunyament cap a la víctima en 2 anys.