El gironí Josep Vidal, nou secretari general d’Acció Climàtica

Entra en substitució de David Mascort

El govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat avui el nomenament de Josep Vidal (Sant Gregori, 1973), com a nou secretari general d'Acció Climàtica en substitució de David Mascort.

Diplomat en Ciències de l’Educació, ha cursat un màster en Administració Pública (ESADE - URL), un màster en Economia Social (UB), un màster en Recerca en Educació, Especialitat Desigualtats, Investigació i Acció Educativa (UAB) i, així com un postgrau en Direcció d’Empreses Cooperatives (ESADE).

Des del 2016 i fins ara ha estat director general d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives al Departament d’Empresa i Treball. També ha estat gerent de la Fundació ASTRES i del Consorci Sant Gregori i director de Plataforma Educativa. Ha treballat d’educador social i com a coordinador pedagògic.

Ha format part de la junta de DINCAT (Federació d'organitzacions d'atenció a la discapacitat intel·lectual de Catalunya) i ha estat vicepresident d'Innovació i Internacional d'ECAS (Entitats Catalanes d'Acció Social), membre de la Junta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, coordinador del Grup d'Economia Social de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i representant d'ECAS i la Taula del Tercer Sector Social en diferents organitzacions europees: ESAN - European Social Action Network i EUCLID - Social Enterprise Network.

Ha estat regidor de Sant Gregori (2003-2015) i conseller del Consell Comarcal del Gironès entre el 2003 i el 2009.