L'AEMA demana tancar una platja de l'Escala i part de l'Estany de Banyoles per mala qualitat de l'aigua

El Rec del Molí havia aconseguit sortir de la llista negra el 2021

L'Agència Europea del Medi Ambient (AEMA) demana tancar quatre zones de bany a Catalunya per mala qualitat de l'aigua, dues d'elles gironines. En un informe publicat aquest divendres sobre la qualitat de l'aigua de zones de bany amb dades del 2022, l'agència torna a reclamar tancar la platja del Fòrum de Barcelona, una demanda que l'AEMA repeteix des del 2019.

A banda de la platja del Fòrum, l'AEMA suma en el document d'enguany tres zones més de bany a Catalunya que defensa s'han de tancar per mala qualitat de l'aigua. Es tracta de la platja del Rec del Molí, a l'Escala (Alt Empordà), part de l'estany de Banyoles (Pla de l'Estany) i el pantà de la Torrassa, a la Guingueta d'Àneu.

En el cas de la platja del Rec del Molí, ha tornat a entrar a la llista negra després que aconseguís sortir-ne el 2021. La platja es trobava entre les zones de bany que l'AEMA demanava tancar per mala qualitat de l'aigua des del 2016, però va millorar en la classificació el 2021, cosa que ara ha perdut. 

Per la seva banda, l'estany de Banyoles i el pantà de la Torrassa és el primer any que l'agència europea considera que tenen mala qualitat de l'aigua com per demanar que s'hi impedeixi el bany.