Salellas (Guanyem) ja es veu alcalde de Girona amb el suport de Junts

El cap de llista s'ha reunit amb el partit de Geis i han definit 30 propostes programàtiques

El cap de llista de Guanyem Girona, Lluc Salellas, confia que les converses amb Junts "fructificaran" i que serà investit alcalde de Girona el proper 17 de juny. En un comunicat posterior a la reunió d'aquest dilluns amb Junts, la formació diu que estan treballant en la definició de 30 propostes programàtiques que hauran de ser el "pal de paller" de l'acció de govern que s'engegui properament amb l'objectiu de configurar el "futur govern gironí".

"Tenim un model de ciutat clar i ben treballat que ara volem aterrar en forma d'acció de govern", assegura Salellas. D'altra banda, la formació diu que també estan "perfilant" com s'organitzarà el futur ajuntament i apunten que cal "una actualització" que "permeti treballar de manera més eficient".

Tot i que de moment no concreten les propostes, al comunicat Guanyem esbossa les línies generals del projecte. En aquest sentit, planteja convertir Girona en una ciutat "capdavantera en la lluita contra l'emergència climàtica", "reduir" les desigualtats entre persones i barris amb l'habitatge "com a punta de llança" i una aposta per una "transformació urbanística" que adapti la ciutat als reptes "presents i futurs". "Finalment, i en clau de lideratge d’àrea urbana, Guanyem vol accelerar els terminis per disposar del nou parc hospitalari i el nou hospital Josep Trueta el més aviat possible", assegura la formació.

Des de Guanyem reiteren que els resultats del 28-M els avalen i que la formació liderada per Salellas està "preparada per liderar el canvi". En aquest sentit, espera que les negociacions engegades amb Junts fructifiquin i Salellas sigui investit alcalde el 17 de juny. De moment, però, tampoc concreten si això inclou Junts al govern –com demanaven- o no.

Per la seva banda, Junts assegurava aquest dimarts que estudiaran i "complementaran" la primera proposta de treball que els ha fet arribar Guanyem i que la seva voluntat és que Girona "tingui un govern fort" on el seu partit tinguin "un paper significat".