La Garrotxa adjudica per 1 MEUR les obres de les depuradores de Riudaura i Oix

La previsió és que es treballs estiguin enllestits a finals d'any

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha adjudicat les obres de les depuradores de Riudaura i Oix per 1.072.626,17 euros. L'ens va treure a licitació els treballs a l'abril i un total de sis empreses hi van presentar oferta.

Dues d'elles, Codony Multiserves SLU i CORPI, Gestió integral de l'aigua SL, han aconseguit la puntuació màxima i seran les encarregades de fer les obres, que hauran d'estar enllestides a finals d'any.

Riudaura és actualment el nucli de població més gran de la comarca que encara no disposa d'un sistema de sanejament per depurar les aigües residuals procedents del nucli urbà. Aquesta actuació, que inclou la construcció del col·lector en alta i la depuradora, està inclosa dins del Programa de mesures del Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya. Està previst que entri en funcionament a finals del 2023 per donar servei a una població de 561 habitants amb una capacitat de disseny dels 112 m3/dia.

El sistema de sanejament està format per un pretractament que permet separar aquella matèria més grollera i laminar el cabal d'entrada per tal de rebre posteriorment el tractament biològic, que serà mitjançant un sistema de biodisc (contactors biològics rotatius). Tot i que està prevista la construcció d'una sola unitat de biodisc, on es construirà la planta ja es deixa preparat per, si cal, una possible ampliació a futur.

A Oix es construirà una depuradora d’aigües residuals, ja que el sistema de col·lectors ja es va realitzar en una fase anterior per part de l'Ajuntament de Montagut i Oix.